Huif
Brandweer glijdend over ijs naar brandende woonark

Brandweer glijdend over ijs naar brandende woonark


Geplaatst op: 14 februari 2021

De brandweer moest zondagochtend over het ijs naar een brandende woonark in Breukelen. De ark lag aan een legakker achter de Scheendijk.

De brandweer werd rond 07:10 uur gewaarschuwd voor de brand op het water. Normaal gesproken kan de brandweer daar alleen met de boot komen, maar nu moesten de spuitgasten over het ijs. Het was behoorlijk glibberen en glijden voordat ze bij de brandende ark arriveerden, en blusmateriaal werd met kruiwagens en een redplank aangevoerd.

Bij aankomst kwam er veel rook onder het dak van de ark vandaan. De brandweer maakte een gat in het ijs om zo voldoende bluswater te hebben. Het vuur liet zich niet zomaar blussen. Met een kettingzaag moest er een gat gezaagd worden om de brandhaard te bereiken. De brandweer is lange tijd bezig geweest met blus- en sloopwerkzaamheden.

De oorzaak van de brand is waarschijnlijk de houtkachel in de ark.


Laatst bewerkt op: 14 februari 2021 09:13

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer glijdend over ijs naar brandende woonark

De brandweer moest zondagochtend over het ijs naar een brandende woonark in Breukelen. De ark lag aan een legakker achter de Scheendijk. De brandweer werd rond 07:10 uur gewaarschuwd voor de brand op het water. Normaal gesproken kan de brandweer daar alleen met de boot komen, maar nu moesten de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: