001 - OrMontre
Toch een feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training met stoep & huisbezoek

Toch een feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training met stoep & huisbezoek


Geplaatst op: 15 februari 2021

Vanaf oktober kwamen kinderen uit groep 5 t/m 8 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op basisschool Kids College in Wilnis die ruimte beschikbaar stelde.

De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan met het vergroten van zelfvertrouwen, goed omgaan met andere kinderen en leren opkomen voor jezelf.

Vlak voor het einde van de training, werden de lessen onderbroken door de lockdown. Omdat de kinderen al gewend waren aan thuisonderwijs, werden de laatste Sta Sterk lessen online gegeven.

De training kon niet zoals gebruikelijk feestelijk worden afgesloten in het bijzijn van ouders, broers en zusjes, opa’s en oma’s. Zelfs het organiseren van een laatste les met alleen de kinderen lieten de maatregelen rond het coronavirus niet toe.

“Dat was even slikken” aldus trainer Mirelle Valentijn. “Het vieren van de ontwikkeling die de kinderen zelf en met elkaar hebben doorgemaakt en het verankeren van ieders groei is zo belangrijk. Net als elk kind in het zonnetje zetten. Dat geeft, zeker te midden van een groep mensen die belangrijk voor hen zijn een boost”.

De trainers lieten zich niet uit het veld slaan. Die boost, die zouden de kinderen krijgen. De co-trainers uit Zeeland, die stage hebben gelopen tijdens de training, zorgden voor een videoboodschap en flessenpost met een positieve gedachte, zand en een geluk schelpje. De hoofdtrainer ging op stoep & huisbezoek, samen met mascotte Sterk, ballonnen en het diploma. Enkele gezinnen kozen voor een online afsluiting. Zij ontvingen een feestelijk postpakket, dat tijdens de online ontmoeting werd open gemaakt. Zo werd het voor ieder kind toch een klein feestje. De trainer, kinderen en ouders keken samen terug op de training en doelen die zijn bereikt en werd er flink gestrooid met complimenten. Als aandenken ontvingen zij tot slot een symbolisch cadeautje, de sta sterk sleutelhanger, om niet te vergeten hoe sterk je bent!

Mirelle Valentijn, Leona Dingemanse en Simone Overgaauw, kijken terug op een geslaagde training ondanks de onderbreking ten gevolge van het corona virus: “Wat een enthousiaste groep kinderen om mee te werken. Als je samen met anderen mag werken, aan het vergroten van je zelfvertrouwen en leren omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band”.

De training is opgenomen in het structurele aanbod groepstrainingen sociale vaardigheden en weerbaarheid voor basisschoolleerlingen, dat mede mogelijk gemaakt wordt door gemeente De Ronde Venen. In het voorjaar start er op woensdagmiddag opnieuw een Sta Sterk training voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Kijk voor het totale aanbod op www.cjgderondevenen.nl/ weerbaarheidstrainingen of www.ssvk.nl


Laatst bewerkt op: 15 februari 2021 09:58

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toch een feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training met stoep & huisbezoek

Vanaf oktober kwamen kinderen uit groep 5 t/m 8 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op basisschool Kids College in Wilnis die ruimte beschikbaar stelde. De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan met het vergroten van zelfvertrouwen, goed omgaan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: