001 - Hema
Renovatie Barendebrug volledig afgerond

Renovatie Barendebrug volledig afgerond


Geplaatst op: 15 februari 2021

Alle renovatie werkzaamheden aan de Barendebrug zijn afgerond. De brug is hiermee volledig in oorspronkelijke staat hersteld. Wethouder Robert van Rijn en de aannemer vierde deze mijlpaal op gepaste afstand.

Wethouder Robert van Rijn: “We willen dat Aalsmeer goed en veilig bereikbaar is. Daar hoort ook onderhoud aan de bruggen bij. Ben erg blij dat de hamei vorig jaar is terug geplaatst en nu ook de laatste restpunten zijn uitgevoerd. Ook wil ik graag Griekspoor B.V. bedanken voor de goede en professionele samenwerking. Door hun vakkundigheid is de markante Barendebrug weer helemaal in ere hersteld en kan deze weer jaren mee.”

Doorvaartbreedte 

Naast de totale renovatie van de brug is ook de originele doorvaartbreedte hersteld en nieuwe bestrating aangelegd. De hamei van de brug is door aannemer Griekspoor zelf gerestaureerd en geconserveerd om zo de levensduur ervan te verlengen. 

George van Haaster van aannemer Griekspoor B.V.: “Ons uitgangspunt was om de brug in oorspronkelijke staat te herstellen. Wel hebben we enkele aanpassingen in de constructie moeten doen, zodat de brug voldoet aan de huidige richtlijnen en regelgeving. Door deze aanpassingen kan al het verkeer weer veilig gebruik maken van de brug.”

 


Laatst bewerkt op: 15 februari 2021 12:33

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Renovatie Barendebrug volledig afgerond

Alle renovatie werkzaamheden aan de Barendebrug zijn afgerond. De brug is hiermee volledig in oorspronkelijke staat hersteld. Wethouder Robert van Rijn en de aannemer vierde deze mijlpaal op gepaste afstand. Wethouder Robert van Rijn: “We willen dat Aalsmeer goed en veilig bereikbaar is. Daar hoort ook onderhoud aan de bruggen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: