001 - Week van de ontmoeting
Weekend vol ijspret veilig afgesloten en vaarverbod opgeheven

Weekend vol ijspret veilig afgesloten en vaarverbod opgeheven


Geplaatst op: 16 februari 2021

Afgelopen weekend hebben Aalsmeer en Kudelstaart volop genoten van de ijspret. Een unieke situatie waarin zelfs op de Grote Poel van de Westeinderplassen veilig geschaatst kon worden. Het was bijna 10 jaar geleden dat dit kon.

Door de goede samenwerking met de Aalsmeerse ijsclubs en ijsmeesters heeft de gemeente alle ijsrecreanten van actuele informatie kunnen voorzien zodat iedereen veilig het ijs op kon. Nu de ijspret voorbij is, is ook het vaarverbod voor de Aalsmeerse wateren opgeheven.

Vanaf donderdag werden de eerste schaatsers op de Kleine Poel gesignaleerd. Dit was best riskant want het ijs was nog dun. Vanaf zaterdag gaven de Aalsmeerse ijsmeesters aan dat er op de meeste plekken in de gemeente Aalsmeer veilig geschaatst kon worden. Met een strak blauwe hemel en een heerlijke zon hebben we massaal genoten van deze winterpret.

Burgemeester Gido Oude Kotte: “Wat hebben we met elkaar een fantastisch weekend beleefd. Wat was dit een mooi cadeau aan iedereen in een periode waarin door de coronabeperking weinig kan. Ook ik heb met mijn gezin enorm genoten op het ijs. Heel fijn dat we dit weekend konden afsluiten zonder grote ongelukken. Daarom sta ik ook graag even stil bij de goede samenwerking die er was tussen de ijsclubs, handhaving, politie, verkeersregelaars en publiekscommunicatie. Zij hebben met elkaar ervoor gezorgd dat iedereen veilig heeft kunnen genieten maar ook tijdig gewaarschuwd werd om het ijs af te gaan toen gisteren de dooi snel intrad. Namens mij en ik denk alle Aalsmeerders: Veel dank daarvoor!”

 


Laatst bewerkt op: 16 februari 2021 10:51

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Weekend vol ijspret veilig afgesloten en vaarverbod opgeheven

Afgelopen weekend hebben Aalsmeer en Kudelstaart volop genoten van de ijspret. Een unieke situatie waarin zelfs op de Grote Poel van de Westeinderplassen veilig geschaatst kon worden. Het was bijna 10 jaar geleden dat dit kon. Door de goede samenwerking met de Aalsmeerse ijsclubs en ijsmeesters heeft de gemeente alle … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: