Kunst, vaccineren en jaren 70 bij Radio Aalsmeer

Kunst, vaccineren en jaren 70 bij Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 17 februari 2021

Niets is zoals het was, alles gaat bijna anders. Je kunt niet naar de winkel voor de juiste spijkerbroek, maar ook niet naar een atelier om een mooi kunststuk uit te zoeken voor je partner. Kunst is emotie en gevoel en beleving... hoe gaan kunstenaars daar mee om? Daar is Esther Sparnaaij heel benieuwd naar en dus schuift kunstkenner Janna van Zon donderdag 18 februari aan bij ‘Echt Esther’. Samen bellen ze met een aantal lokale kunstenaars om te vragen wat deze tijd ze heeft gebracht of gekost. Heb jij een vraag voor Janna, mail deze naar esther@radioaalsmeer.nl. 

Jaren 70 bij ‘Aalsmeer by Night’

Donderdag 18 februari is er weer een extra lange 'Aalsmeer by Night' op Radio Aalsmeer! Deze avond duikt presentator Meindert van der Zwaard vanaf 20.00 uur in de muziek uit de jaren 70. Hij draait de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1970-1979. Welk soort muziek was toen populair? De discomuziek uit ‘Saturday Night Fever’? Of the glamrock van Mud, The Sweet en The Rubettes? Welke artiesten en groepen scoorden grote hits? Welke hit was groter: ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen uit 1975 of toch ABBA met ‘Dancing Queen’ uit 1976?

Ook ‘De plaat en z’n verhaal’ met Bart van Leeuwen (rond 23.11 uur), ‘De Tandenpoetsdansplaat’ (rond 23.35 uur) en ‘Aalsmeer Easy’ (laatste gedeelte) staan in het teken van de muziek uit de Seventies! Andere vaste onderdelen zoals ‘De Reclameplaat’ (rond 22.23 uur),  ‘De Nederlandse Top 10’ (22.30 uur) en ‘Oud & Nieuw’ (rond 22.50 uur), gaan even buiten dit thema om, maar tijdens de rest van de lange uitzending voert ‘seventies’-muziek de boventoon. Volg ‘Aalsmeer by Night’ op Facebook en luister donderdagavond 'van acht tot middernacht' rechtstreeks via kabel, ether, Radio Aalsmeer TV of via www.radioaalsmeer.nl. De uitzending terugluisteren kan ook via diezelfde website.

Vaccinatie-perikelen bij ‘DownTown Radio’

Zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur is het maandelijkse programma ‘DownTown Radio’ er weer. Dennis en Ilse duiken in het vaccinatieproces van Stichting Ons Tweede Thuis. Ze gaan Karin Koot, locatiemanager bij woonvoorziening Westwijk, interviewen. Is iedereen daar al gevaccineerd en hoe ging dat? Vonden ze het spannend? Ook skypen de programmamakers met Bart van Rooijen. Hij woont sinds kort op zichzelf en wil daar graag over vertellen. Dit en nog veel meer in het gezellige ‘DownTown Radio’. 

Kim Veltman op herhaling in ‘Door de Mangel'

De coronamaatregelen zorgen er nog steeds voor dat de programmamakers van de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’ gedwongen zijn uitzendingen te herhalen. Gelukkig zijn er in het verleden vele interessante Aalsmeerders of Kudelstaarters geïnterviewd en liggen er dus genoeg herhalingen klaar.

Komende maandag 22 februari zal de 280e aflevering, die eerder is uitgezonden op 13 januari 2020, te beluisteren zijn. In die uitzending was Kim Veltman te gast. Zij is zorgcoördinerend pedagogisch hulpverlener bij Carehouse en coördinator bij het Jeugdfonds Cultuur. Zij begeleidt kinderen met een ontwikkelingsstoornis en hun gezin. “Ik probeer elk kind de gelegenheid te geven aan een sportieve of culturele activiteit deel te nemen”, aldus Veltman, die daarnaast via de Adviesraad Sociaal Domein de Aalsmeerse bestuurders adviseert op sociaal gebied. Haar voorgangster Marije Klaassen wil van Kim weten wat zij allemaal betekent voor de jeugd in Aalsmeer. Het antwoord op deze vraag en nog veel meer, hoor je maandag 22 februari vanaf 19.00 uur. 

‘Radio Aalsmeer Politiek’ in gesprek met de burgemeester

Woensdagavond 17 februari om 19.00 uur gaan Erik Kreike en Sem van Hest in gesprek met burgemeester Gido Oude Kotte in hun programma ‘Radio Aalsmeer Politiek’. De problematieken m.b.t. corona, de ervaringen van het College met de opvolging van de maatregelen en daarnaast het 'gewoon' besturen van de gemeente zullen ongetwijfeld aan bod komen.

Heeft u vragen voor de burgemeester: mail naar sem@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending tussen 19.00 en 20.00 met de studio: 0297-325858


Laatst bewerkt op: 17 februari 2021 02:27

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kunst, vaccineren en jaren 70 bij Radio Aalsmeer

Niets is zoals het was, alles gaat bijna anders. Je kunt niet naar de winkel voor de juiste spijkerbroek, maar ook niet naar een atelier om een mooi kunststuk uit te zoeken voor je partner. Kunst is emotie en gevoel en beleving... hoe gaan kunstenaars daar mee om? Daar is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: