0001 - Skischool Aveen 2021
De Bibliotheek start met Taalvisite online

De Bibliotheek start met Taalvisite online


Geplaatst op: 17 februari 2021

Taalachterstand kan een groot probleem zijn voor de ontwikkeling van een kind. Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Met het project Taalvisite helpt de Bibliotheek al veel kinderen meer plezier te laten krijgen in taal en lezen. 

 

Normaal gesproken gaat de vrijwilliger gedurende 15 weken één uur per week bij een gezin ‘op visite’. Tijdens de visite wordt er voorgelezen en taalspelletjes gedaan. Ook de ouders worden zodanig betrokken bij Taalvisite dat ze na 15 weken zelf hun kind kunnen voorlezen of helpen bij het lezen.

Een vrijwilliger vertelt:

Vorig jaar februari begon ik met Taalvisite. Toen nog gewoon op visite bij de mensen thuis. In het begin was het een beetje zoeken: wat vindt hij leuk en wat niet, wat kan hij al wel, wat is nog te moeilijk. Hij had niks met voetbal, maar de verhaaltjes over Boer Boris vond hij heerlijk.

En toen moest het ineens online. Met ZOOM voorlezen vond ik een stuk lastiger: een uur is lang voor zo’n kind. Maar ook daar lukte het steeds beter om het uurtje goed in te delen, met een praatje, voorlezen, een spelletje. We hebben er het beste van gemaakt. En wat was hij blij met zijn diploma na die 15 weken!

De Bibliotheek is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor Taalvisite.

Door de corona-maatregelen is thuis visite ontvangen moeilijk of zelfs onmogelijk en daardoor is de wachtlijst gegroeid, terwijl de kinderen het juist nu meer nodig hebben. Daarom starten we met Taalvisite online. Dit gaat online via beeldbellen zoals Zoom of Google Meet.

Lijkt het u leuk om Taalvisite te doen? Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekavv.nl/vacatures 

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Bibliotheek start met Taalvisite online

Taalachterstand kan een groot probleem zijn voor de ontwikkeling van een kind. Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Met het project Taalvisite helpt de Bibliotheek al veel kinderen meer plezier te laten krijgen in taal en lezen.    Normaal gesproken gaat de vrijwilliger gedurende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: