Huif
Wedstrijdcrews JuudsDanceCentre vol in de prijzen

Wedstrijdcrews JuudsDanceCentre vol in de prijzen


Geplaatst op: 22 februari 2021

Afgelopen zondag vond voor de wedstrijdcrews van JuudsDanceCentre de tweede online danswedstrijd plaats van WeKnowYouCanDance. Waar we de eerste wedstrijd nog gezellig met elkaar konden en mochten kijken was dat dit keer helaas anders. Met een link van de organisatie kon iedereen thuis kijken naar de wedstrijd met ingezonden filmpjes. Echter zoals wij de lessen online gedraaid hebben, zo hebben we toch ook met elkaar de wedstrijd kunnen bekijken.

De afgelopen maanden is er in plaats van fysiek met elkaar in de zaal, alleen nog online getraind, dus ieder teamlid in haar eigen kamer voor zich. Dat was even wennen, maar wat hebben ze dat allemaal goed gedaan.

Toch wilden de crews voor zover de Corona voorschriften dat toelieten een nieuw filmpje opnemen, maar dat betekende dan in ieder geval wel buiten...Twee weken terug, vlak voor de sneeuwval in de ijzige kou die daar aan vooraf ging, zijn alle crews die mochten, samengekomen om een nieuw dansfilmpje op te nemen. Dus zonder met elkaar getraind te hebben, zijn de nieuwe filmpjes opgenomen. 

Wat bijzonder knap is, zeker als je weet hoeveel verschillende plekken elke danseres heeft in de gehele choreografie! Complimenten voor alle danseressen, want met een super resultaat hebben ze de tweede wedstrijd doorstaan.

 

De jury bestond uit 3 leden uit de professionele danswereld en na elk filmpje gaf er één jurylid kort jurycommentaar in de vorm van wat tops en tips.

D-maniacs mocht als eerste aantreden in categorie 2. De eerste wedstrijd was er een teamlid ziek, dus zij wilden als team nu met z’n allen op de film en terecht, daar ben je nu eenmaal een team voor. Dus dit team trotseerde de kou en nam een nieuw filmpje op, dat door de jury heel positief werd beoordeeld. Zij ontvingen de 3e prijs in een sterk wedstrijdveld.

In categorie 3 was X-plosion aan de beurt met twee nieuwe teamleden was het filmen sowieso een uitdaging. Deze twee meisjes hadden de dans zich geheel eigen gemaakt via de online lessen. De overige teamleden moesten zich natuurlijk ook compleet aanpassen omdat alle plekken van de bestaande choreografie veranderden. Maar wat hebben ze dat knap gedaan in dat ene uurtje filmen, het resultaat mocht er zijn en dat vond de jury ook. Zij werden beloond met een beker voor de 1e plaats!

Melanie en Sanne draaiden voor het eerst hun duo dans en werden hiermee 3e. Wat een topprestatie meiden.

In categorie 4/5 stonden de crews Definition en Formation tegenover elkaar. Waar Definition nog een nieuw filmpje mocht opnemen, moest Formation het doen met hun oude filmpje want daar dansen wat meiden in het team die boven de 18 jaar zijn....en zoals iedereen weet, sporten of dansen boven de 18 mag helaas niet met elkaar, ook niet buiten! De jury weet dit uiteraard ook dus alle filmpjes werden gelijk beoordeeld.

Definition was als eerste aan de beurt en kreeg positieve feedback, nu afwachten hoe de andere teams zouden gaan scoren. Formation was als allerlaatste aan de beurt, dat maakte het extra spannend. Ook zij kregen positieve feedback, dus nu wisten we eigenlijk nog niet hoe of wat. Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat Definition een derde plaats had gehaald en Formation zelfs een eerste plaats!

Sanne heeft in wedstrijd 4 een hele mooie solo gedraaid, maar helaas geen podiumplek weten te behalen. Dat komt vast de volgende keer als we weer gewoon fysiek dat podium op mogen.

Superleuk dat de wedstrijden nu toch doorgang vinden online, want zo kun je je toch meten met andere teams uit heel Nederland. Alle crews gefeliciteerd met jullie behaalde bekers, ik ben supertrots op jullie!

Onze prijzenkast is weer mooi aangevuld, op naar de volgende wedstrijd en hopen dat we weer gauw gezellig met elkaar mogen trainen in de zaal en dan als kers op de taart weer het theater in mogen voor de fysieke wedstrijden!

 

Laatst bewerkt op: 22 februari 2021 06:41

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wedstrijdcrews JuudsDanceCentre vol in de prijzen

Afgelopen zondag vond voor de wedstrijdcrews van JuudsDanceCentre de tweede online danswedstrijd plaats van WeKnowYouCanDance. Waar we de eerste wedstrijd nog gezellig met elkaar konden en mochten kijken was dat dit keer helaas anders. Met een link van de organisatie kon iedereen thuis kijken naar de wedstrijd met ingezonden filmpjes. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: