NL-Alert ontvangen? Wees alert

NL-Alert ontvangen? Wees alert


Geplaatst op: 1 maart 2021

De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Utrecht wordt het alarmmiddel regelmatig ingezet. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen.

8 op de 10 mensen waardeert het wanneer een NL-Alert wordt ingezet bij een incident in hun omgeving, blijkt uit onderzoek1. Bijna driekwart (73%) vindt het daarnaast terecht als zij een NL-Alert ontvangen. Ook komen veel Utrechters in actie als zij een NL-Alert ontvangen. Bij een grote brand sluiten zij ramen en deuren en zetten zij de mechanische ventilatie uit. Ook informeren zij hun directe omgeving zoals buren, vrienden of familie. Bijvoorbeeld via de groepsapp van de buurt.

Rookoverlast*
Bouwvakker Alex was nog maar een uurtje aan het werk toen hij een brandlucht rook. Alex: “Een paar minuten later ontving ik een NL-Alert over een grote brand in de buurt. Mijn collega’s en ik volgden meteen het advies op en gingen de bouwkeet in. We sloten de ramen en deuren en zetten de ventilatie uit. Ook belde ik mijn vrouw om hetzelfde te doen. Om de tijd door te brengen, legden we maar een kaartje. Na twee uur ontvingen we bericht dat de situatie onder controle was en konden we weer aan de slag.”

Zo ontvang je NL-Alert
Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Als er een NL-Alert op je mobiel binnenkomt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dat klinkt anders dan een normaal bericht. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer.

Wees alert bij een NL-Alert
NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties, bijvoorbeeld bij een grote brand, gifwolk of noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.

Over de campagne
De campagne ‘Wees alert bij een NL-Alert is tot en met 21 maart te zien op TV en online media. Voor meer informatie over NL-Alert kijk je op nl-alert.nl. 

 

*Disclaimer: Dit verhaal is fictief. Het is een voorbeeld van een situatie waarin NL-Alert kan worden ingezet.

 


Laatst bewerkt op: 1 maart 2021 01:16

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

NL-Alert ontvangen? Wees alert

De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Utrecht wordt het alarmmiddel regelmatig ingezet. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen. 8 op de 10 mensen waardeert het wanneer een NL-Alert wordt ingezet bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: