Huif
Definitief groen licht voor starterswoningen Twistvliedlocatie

Definitief groen licht voor starterswoningen Twistvliedlocatie


Geplaatst op: 25 februari 2021

Op 24 februari 2021 ondertekenden wethouder Rein Kroon en Camiel Honselaar (directeur HSB Bouw B.V.) de koopovereenkomst voor de Twistvliedlocatie in Mijdrecht. De bouw van 50 betaalbare starterswoningen is daarmee definitief.

De locatie van de voormalige Twistvliedschool in Mijdrecht is zeer geschikt voor woningbouw. Vanwege de grote vraag naar starterswoningen, heeft de gemeente projectontwikkelaars gevraagd een plan te ontwikkelen dat hierin voorziet. In samenspraak met omwonenden zijn hiervoor de wensen en eisen opgesteld. Uit de ingediende plannen is gekozen voor het voorstel van HSB Bouw, met 50 duurzame startersappartementen. 

Mix van sociale huur en koop

Met de ondertekening van de koopovereenkomst, is de opdracht definitief gegund aan HSB Bouw B.V. Ongeveer de helft van de appartementen, waarvan de oppervlakte ca. 45 m2 is, valt in de sociale huursector. Voor de koopwoningen geldt een maximumprijs van € 160.000,-.

Zodra alle details bekend zijn, maakt HSB Bouw via de lokale kranten bekend waar geïnteresseerde starters zich kunnen inschrijven. Toewijzing van de huurwoningen gebeurt door woningbouwvereniging GroenWest. 

Start bouw: 2022

Wethouder Rein Kroon is heel blij met de ondertekening. “Het is echt ontzettend belangrijk om betaalbare woningen voor onze eigen starters te bouwen. Dit appartementengebouw draagt bij aan de grote behoefte van onze jongeren om een betaalbare woning te vinden, daarnaast is het een fraaie toevoeging aan de wijk Twistvlied. Hierbij hebben we HSB verzocht om het liefst alle woningen lokaal te verkopen!”

HSB Bouw verwacht dat de bouw in 2022 kan starten.


Laatst bewerkt op: 25 februari 2021 11:21

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Definitief groen licht voor starterswoningen Twistvliedlocatie

Op 24 februari 2021 ondertekenden wethouder Rein Kroon en Camiel Honselaar (directeur HSB Bouw B.V.) de koopovereenkomst voor de Twistvliedlocatie in Mijdrecht. De bouw van 50 betaalbare starterswoningen is daarmee definitief. De locatie van de voormalige Twistvliedschool in Mijdrecht is zeer geschikt voor woningbouw. Vanwege de grote vraag naar starterswoningen, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: