001 - OrMontre
Werkzaamheden ecologische verbinding Stokkenland en Stommeerkade gestart

Werkzaamheden ecologische verbinding Stokkenland en Stommeerkade gestart


Geplaatst op: 25 februari 2021

Afgelopen week zijn op het Stokkenland werkzaamheden gestart in het kader van de verbindingszone de Groene AS. Hierbij wordt de kop van het Stokkenland ingericht met een grote ronde poel en graspad.
De huidige elzen langs de rand zijn ingekort om zo een ecologische natuuroever te maken. Ook is een aantal bosschages verwijderd en worden er vier nieuwe bomen geplant.

Door de aanleg van natuurlijke oevers worden natuurgebieden met elkaar verbonden en kunnen dieren en planten zich over verschillende natuurgebieden verspreiden. Naast een ecologische verbindingszone ontstaat hierdoor ook een aantrekkelijk gevarieerd groen beeld langs het water.

Wethouder Wilma Alink: “Met deze aanpassingen wordt er een mooi stukje natuur midden in het dorp aangelegd en versterken we tegelijkertijd de ecologische verbinding met de regio.”

Wat is de Groene AS?
De Groene AS is een ecologische- en recreatieve verbindingszone in de regio. Het verbindt de veenweidegebieden van Amstelland met die van Spaarnwoude. Aan de zuidkant loopt de Groene AS door tot aan de Westeinderplassen.

Subsidie Provincie Noord Holland
De werkzaamheden zijn mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland. De verwachting is dat de werkzaamheden op het Stokkenland begin april 2021 gereed zijn. In de periode mei - juni 2021 worden de oevers langs de van Cleeffkade natuurlijk ingericht.


Laatst bewerkt op: 25 februari 2021 19:56

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Werkzaamheden ecologische verbinding Stokkenland en Stommeerkade gestart

Afgelopen week zijn op het Stokkenland werkzaamheden gestart in het kader van de verbindingszone de Groene AS. Hierbij wordt de kop van het Stokkenland ingericht met een grote ronde poel en graspad.De huidige elzen langs de rand zijn ingekort om zo een ecologische natuuroever te maken. Ook is een aantal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: