001 - OrMontre
Kunstweek Jozefschool

Kunstweek Jozefschool


Geplaatst op: 1 maart 2021

De schoolweek voorafgaand aan de vakantie stond voor de leerlingen van de Jozefschool in Vinkeveen volledig in het teken van kunst. Beeldende vorming is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Door de kinderen met verschillende vormen van kunst in aanraking te laten komen, zetten zij hun gehele brein in werking: geheugen, fantasie en emotie. Bovendien leren ze met kunst om zelf een oordeel te vormen en dingen te zeggen die anders mogelijk onbesproken blijven.

De kinderen zijn een hele week intensief met beeldende kunst bezig geweest en maakten kennis met bijzondere schilders als Wassily Kandinsky, Andy Warhol, Vincent van Gogh en Pablo Picasso. Vol inspiratie transformeerden de leerlingen in echte kunstenaars en maakten ieder hun eigen schilderij, dat in de digitale kunstgalerie is komen te hangen. Het resultaat is verbluffend!

In samenwerking met Cultuurpunt Ronde Venen nodigde de Jozefschool tevens kunstenaars uit de omgeving uit, om zowel de kinderen als de leraren iets te leren waar ze niet dagelijks mee bezig zijn. Femke van Os gaf de groepen 1 t/m 4 workshops papier maché in de stijl van Kandinsky en Gaudí. Maarten van Rongen leerde de groepen 5 t/m 7 spelen op verschillende soorten slagwerk.

In het onderwijs op de Jozefschool komen de leerlingen het hele jaar door regelmatig in aanraking met verschillende vormen van cultuur en kunst. Woorden en cijfers zijn simpelweg niet genoeg om uit te drukken wie we zijn.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kunstweek Jozefschool

De schoolweek voorafgaand aan de vakantie stond voor de leerlingen van de Jozefschool in Vinkeveen volledig in het teken van kunst. Beeldende vorming is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Door de kinderen met verschillende vormen van kunst in aanraking te laten komen, zetten zij hun gehele brein in werking: … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: