001 - OrMontre
De Ronde Venen bundelt krachten met buurgemeenten voor aanleg snel internet

De Ronde Venen bundelt krachten met buurgemeenten voor aanleg snel internet


Geplaatst op: 3 maart 2021

De Ronde Venen gaat samen met de gemeenten Ouder-Amstel, Stichtse Vecht en mogelijk ook Woerden de krachten bundelen om snel internet in het buitengebied te realiseren. Dat hebben de gemeenten deze week afgesproken. De krachtenbundeling is nodig omdat het bedrijf Delta Fiber Netwerk heeft aangegeven de aanleg in het deel van het buitengebied van de gemeenten niet te kunnen realiseren.  

Delta Fiber Netwerk heeft bewoners van het buitengebied van Vinkeveen, Waverveen, Abcoude en Baambrugge die een contract hebben met het bedrijf laten weten dat de aanleg van snel internet daar niet haalbaar is. Daarvoor gebruikt het bedrijf twee argumenten. Het werk vinden ze complexer dan ze van te voren hadden ingeschat. Voor de aanleg moet soms gebruik worden gemaakt van privégrond, dat heeft het bedrijf in dit gebied nog niet overal rond. 

Zeer teleurgesteld

Maandag 1 maart heeft wethouder Kiki Hagen een gesprek gehad met de directie van Delta. Hagen: ,,Ik heb de directie laten weten het besluit uiterst teleurstellend te vinden. Enkele honderden bewoners hadden al een contract met Delta. Zij verheugden zich op de komst van snel internet, een voorziening die als gevolg van het vele thuiswerken, het thuisonderwijs en de vele agrarische bedrijven in het buitengebied die hier voordeel van hebben nog belangrijker is geworden. Het is uiterst zuur dat Delta het snelle internet nu niet aanlegt.’’

De teleurstelling geldt met name voor het overgrote deel van de bewoners van het buitengebied in Vinkeveen en Baambrugge. Bij enige tientallen bewoners, waar de werkzaamheden al ver gevorderd zijn, wordt het werk alsnog afgemaakt. Voor honderden andere belangstellenden is dat niet het geval.

Samen optrekken

Wethouder Hagen: ,,We zijn niet de enige gemeente die hiermee geconfronteerd wordt. Hetzelfde geldt voor de buitengebieden van Ouder-Amstel, Stichtse Vecht en Woerden. Vandaar dat is afgesproken om gezamenlijk op te trekken. We blijven ons als gemeenten gezamenlijk en onverminderd inzetten voor snel internet.’’

 


Laatst bewerkt op: 3 maart 2021 14:32

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen bundelt krachten met buurgemeenten voor aanleg snel internet

De Ronde Venen gaat samen met de gemeenten Ouder-Amstel, Stichtse Vecht en mogelijk ook Woerden de krachten bundelen om snel internet in het buitengebied te realiseren. Dat hebben de gemeenten deze week afgesproken. De krachtenbundeling is nodig omdat het bedrijf Delta Fiber Netwerk heeft aangegeven de aanleg in het deel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: