001 - OrMontre
Zondag 7 maart de 22e Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 7 maart de 22e Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 3 maart 2021

“Uit de Kunst” op zondagmorgen 7 maart van 10.00 tot 11.00 uur met weer een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio.

We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maken de presentatoren Naomi Heidinga en Bob Berkemeier een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

In de 22e uitzending is de presentatie in handen van Naomi Heidinga. “Uit de Kunst” met gevarieerde onderwerpen, interviews en muziek.
Interviews in het programma;

Zangeres NinaLynn.
Nina komt uit Uithoorn en muziek is de rode draad in haar leven. Ze is een Americana singer-songwriter geïnspireerd door Emmylou Harris en Ilse DeLange en l betovert luisteraars met haar hartverwarmende en opbeurende melodieën, met een stem die diep in je ziel doordringt. Haar eerste studioalbum “Hummingbird” is net uitgekomen.
https://www.ninalynn.nl/

Kunstenares Karin Daan.
Karin heeft het naast het stiltemonument in Uithoorn ook o.a. “Het Homomonument” in Amsterdam ontworpen. De “Stilteplek” in Uithoorn is een maan witte schijf van natuursteen in de Amstel pal voor de Thamerkerk in een bocht van de Amstel. Een plek ter herdenking, een stilteplek. Op een van de treden staat “IK BEN WEER WATER EN WOLKEN”.
http://www.karindaan.nl/projecten/stilteplek-uithoorn/

Louise Prins, accordeoniste en dirigente van Het Huisvrouwenkoor Dekselse Meiden.
Het Huisvrouwenkoor Dekselse Meiden is een brutaal koor uit Uithoorn en omgeving. Ze zingen Nederlandstalige liedjes met een humoristische knipoog naar het dagelijkse leven. Ze zingen in zorgcentra maar ook bij privé feesten of andere gelegenheden.
http://www.dekselsemeiden.nl/
https://www.louiseprins.nl/

Quirine Muntz, van Schouwburg Amstelveen over de voorstelling Wit Konijn Rood Konijn. 
Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt in meer dan 30 landen op 13 maart 2021 de voorstelling “Wit Konijn Rood Konijn” gespeeld om hierbij stil te staan. In 25 Nederlandse theaters én 30 theaters over de hele wereld, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. In Schouwburg Amstelveen wordt de voorstelling gespeeld door Pierre Bokma. Vanwege de coronamaatregelen is “Wit Konijn Rood Konijn” te zien via een livestream.
https://schouwburgamstelveen.nl/seizoen-20-21/wit-konijn-rood-konijn/?ypeventid=2212077825-1611741517)

Daarnaast natuurlijk de culturele agenda en veel fijne muziek. De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: 5a frequentie 174,928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag 7 maart de 22e Uit de Kunst op Rick FM

“Uit de Kunst” op zondagmorgen 7 maart van 10.00 tot 11.00 uur met weer een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: