001 - OrMontre
Actiegroep plaatst honderden borden tegen windmolens in De Ronde Venen

Actiegroep plaatst honderden borden tegen windmolens in De Ronde Venen


Geplaatst op: 4 maart 2021

Stichting Red de Plassen heeft donderdagochtend tientallen borden en spandoeken opgehangen om actie te voeren tegen de windmolenplannen van de gemeente De Ronde Venen.

De Ronde Venen is bezig met een voorstel voor geschikte locaties waar zonnevelden en windmolens kunnen komen. Dat zorgt voor veel ophef onder inwoners van de verschillende dorpen. De gemeente liet vorige maand al weten dat het om zogeheten zoekgebieden gaat en dat er nog geen definitief besluit is genomen. Zij betreurden de ophef en verwarring die ontstaan was en kwamen met een uitgebreide uitleg.

De verklaring van de gemeente hield Stichting Red de Plassen niet tegen. Zij zijn van mening dat de gemeente moet bijdrage aan de klimaatdoelen, maar niet met mega-Windmolens. Dat willen zij benadrukken en plaatste vandaag op honderden plekken borden en spandoeken met de tekst: ''Geen windmolens in De Ronde Venen!'' De stichting verwijst daaronder naar de website www.tegenwindmolens.nl.

Het plaatsen van de borden ging niet overal soepel. Zo hing de actiegroep spandoeken op het viaduct boven de A2 bij Abcoude. Rijkswaterstaat greep in en liet de borden direct verwijderen.

Lees ook: Verwarring over komst zonnevelden en windmolens

Laatst bewerkt op: 4 maart 2021 10:55

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Actiegroep plaatst honderden borden tegen windmolens in De Ronde Venen

Stichting Red de Plassen heeft donderdagochtend tientallen borden en spandoeken opgehangen om actie te voeren tegen de windmolenplannen van de gemeente De Ronde Venen. De Ronde Venen is bezig met een voorstel voor geschikte locaties waar zonnevelden en windmolens kunnen komen. Dat zorgt voor veel ophef onder inwoners van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: