De rijlessen starten weer vanaf 3 maart

De rijlessen starten weer vanaf 3 maart


Geplaatst op: 5 maart 2021

De rijlessen starten weer vanaf 3 maart

Sinds 15 december is het CBR gesloten en moesten alle rijscholen (net als kappers en andere contactberoepen) hun deuren sluiten en stoppen met hun werkzaamheden, vanwege de nationale lockdown ivm het coronavirus.

Vanaf 22 februari mochten er weer rijlessen en examens met de motor en bromfiets opgestart worden en vanaf woensdag 3 maart mogen ook de andere praktijklessen en examen weer gaan plaats vinden. (Auto, Vrachtauto, Aanhangwagen en de Rijsimulator) Hierbij worden natuurlijk wel de corona-maatregelen in acht genomen, lessen met een mondkapje, en de auto iedere les desinfecteren en luchten.

Helaas worden er momenteel nog geen theorie-examens afgenomen door het CBR. 
T/m 13 maart mogen deze nog niet plaatsvinden en zijn er daarom ook nog geen theorie cursussen en Code 95 theorie trainingen mogelijk. 11 maart wordt hier opnieuw een beslissing in genomen door het ministerie en het CBR.

Het VerkeersCollege in Mijdrecht heeft tijdens de Lockdown niet stil gezeten
Ruim 11 weken geen rijlessen, maar wel tijd om verbeteringen door te voeren en ons op het nieuwe normaal in te richten en voor te bereiden, zegt Veenboer.

Zo is de theoriecursus vernieuwd, deze wordt de komende maanden (tot de zomer) via zoom verzorgd, dus niet in een volle klas. Maar ook is er een nieuwe manier bijgekomen, de combi theorie, hierbij bereid de kandidaat zich thuis via e-learning voor en  wordt de studie afgesloten met een Klassikale ochtend (via zoom) waarin de belangrijkste regels en een aantal examentrainingen worden doorgenomen. 

Ook de praktijk heeft een update gekregen, kandidaten en ouders kunnen de voortgang van de rijopleiding volgen via onze rijbewijs-app. De geplande rijlessen, vorderingen en financiële status zijn via de app in te zien. Zowel door de kandidaat als voor de ouders. Zo wordt ook de ouder meer betrokken bij de rijopleiding van hun zoon of dochter.

De Code 95 trainingen zijn vanaf maart vernieuwd en uitgebreid met e-learning modules zodat 4 van de 7 uur thuis gevolgd kan worden. De overige 3 uur zullen klassikaal of in de vrachtauto gepland worden. Zo kan er meer in eigen tijd en op de momenten gestudeerd worden die bij de kandidaat beter uitkomen. (En meer coronaproof)

De wachttijden bij het CBR zijn door de lockdown enorm opgelopen
Er moeten ruim 600.000 examen ingehaald worden door het CBR. Uitgestelde examens kunnen een dag na het officiële examen opnieuw ingepland worden. Uitstel examens hebben voorrang bij het inplannen maar bij nieuwe en her-examens kan de wachttijd oplopen tussen de 4-5 maanden. Zorg dus dat je op tijd je theorie regelt en op tijd je praktijkexamen aanvraagt tijdens je opleiding. Het verkeerscollege heeft voor de motor, bromfiets, auto, vrachtauto en aanhangwagen alvast meerdere examens ingekocht zodat we op kortere termijn kandidaten aan een examen kunnen helpen. Maar het advies blijft, zorgt dat je op tijd begint met plannen en bereid jezelf goed voor zodat je niet zakt en 4 maanden moet wachten.

Om fraude met examens te voorkomen heeft het CBR besloten dat je voor alle theorie en praktijkexamens, die aangevraagd worden door een rijschool, je eerst de rijschool hiervoor moet machtigen via: www.mijncbr.nl

De rijbewijs keuringen (vrachtauto en 75+) worden vanaf maart ook weer maandelijks georganiseerd door Het VerkeersCollege. Deze kunnen weer plaatsvinden, maar wel vooraf aanmelden: 0297-250 638

Vanaf mei gaan we ook weer een opleiding vaarbewijs starten. 

Koop nu vast je theorie examen in. Aanmelden kan via: info@verkeerscollege.com

Alle theorie uitslagen zijn door de lockdown met ongeveer 7 maanden verlengd. 
Dit geldt ook voor de Motorexamens voertuigbeheersing, en de code 95 uitslagen. 
Zie voor de exacte uitsteldata: www.verkeerscollege.nu
Ook verlopen rijbewijzen zijn momenteel 10 maanden langer geldig vanwege de lange corona wachttijden.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van de opstart van de rijopleidingen of wilt u zo spoedig mogelijk starten met een opleiding, op examen of uw code 95 verlengen? Bel dan met Het VerkeersCollege: 0297-250 638
Ons team zit klaar om al uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen.

Zie voor meer info ook: www.verkeerscollege.com


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De rijlessen starten weer vanaf 3 maart

De rijlessen starten weer vanaf 3 maartSinds 15 december is het CBR gesloten en moesten alle rijscholen (net als kappers en andere contactberoepen) hun deuren sluiten en stoppen met hun werkzaamheden, vanwege de nationale lockdown ivm het coronavirus.Vanaf 22 februari mochten er weer rijlessen en examens met de motor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: