001 -Family

Werving en behoud van 55-plussers en chronisch zieken


Geplaatst op: 29 augustus 2011

Sportservice Midden Nederland organiseert op maandagavond 19 september van 20.00 tot 22.00 uur de informatieavond ‘Werving en behoud 55-plussers en chronisch zieken'. Locatie is de kantine van zwembad Dijnselburg in Zeist. Deze avond is bedoeld voor trainers en vrijwilligers van sportverenigingen in de provincie Utrecht die sportaanbod willen aanbieden en/of bestaand aanbod aanpassen voor deze doelgroep. Met als resultaat het verwelkomen van nieuwe leden en bestaande leden te behouden. Aanmelden kan tot 18 september op www.sportservicemiddennederland.nl. Deelname is dankzij een provinciale subsidie gratis.

Ledenbehoud
De helft van de 50-plussers heeft een chronische aandoening. De mate van deze beperking heeft invloed op hun mogelijkheden om te sporten. Tijdens deze workshop krijgen verenigingen tips om in te spelen op de belastbaarheid en intensiteit van de beweegactiviteiten voor deze groep. Door kleine aanpassingen tijdens de les ervaart deze groep dat ook zij kunnen sporten. Voor verenigingen betekent dit ledenbehoud en aanwas van nieuwe leden.

Motiveren
Chronisch zieken en 50-plussers die beginnen met sporten vragen zich niet alleen af of ze het wel kunnen, maar ook of ze het leuk vinden. Wat kunnen trainers doen om deze doelgroep en steuntje in de rug te geven en hen te motiveren om, ondanks hun beperkingen, in beweging te komen? Wat zijn de kenmerken van niet-sporters en wat hebben zij van u nodig om in beweging te komen en te blijven? Hoe kunt u het online coachprogramma ActiefMET gebruiken bij deze gedragsverandering. Antwoorden op deze vragen komen aan bod tijdens de informatieavond.

Meer informatie
Voor meer informatie over de avond kan contact worden opgenomen met Judith Meeuwissen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 030-7513840 of e-mail judith.meeuwissen@sportservicemiddennederland.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Werving en behoud van 55-plussers en chronisch zieken

Sportservice Midden Nederland organiseert op maandagavond 19 september van 20.00 tot 22.00 uur de informatieavond ‘Werving en behoud 55-plussers en chronisch zieken'. Locatie is de kantine van zwembad Dijnselburg in Zeist. Deze avond is bedoeld voor trainers en vrijwilligers van sportverenigingen in de provincie Utrecht die sportaanbod willen aanbieden en/of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: