0001 - Skischool Aveen 2021
Leerlingen interviewen nieuwe bestuursvoorzitter van basisschool de Schakel

Leerlingen interviewen nieuwe bestuursvoorzitter van basisschool de Schakel


Geplaatst op: 9 maart 2021

Het schoolbestuur van basisschool de Schakel in Vinkeveen heeft een nieuwe voorzitter. Om op een leuke manier kennis te maken hebben twee leerlingen uit groep 8 de nieuwe voorzitter, Jacco Kroese uit Vinkeveen, digitaal geïnterviewd. Marieke en Anne hebben dit met veel enthousiasme op zich genomen en maakten het volgende interview.

Hoe bent u in contact gekomen met deze school? ​

Toen ik een baby was ging ik al mee met mijn moeder die was invalster op de kleuterschool. Daarna kwam ik als leerling op de Schakel en mijn drie kinderen hebben erop gezeten. Later ben ik in de Commissie van Toezicht gegaan. Dat is de commissie die toezicht houdt op het bestuur. Toen ben ik gevraagd voor het bestuur. Daar heb ik heel goed over nagedacht. 

Wat doet een voorzitter? ​

Ik wist het een heel klein beetje. Toen ik uiteindelijk ‘ja’ had gezegd, zag ik dat een voorzitter nog veel meer deed. Hij leidt de vergaderingen en hij moet er met het hele bestuur voor zorgen dat het op school goed gaat. De directeur en de leerkrachten zorgen hier natuurlijk ook elke dag voor maar er zijn ook andere plannen. Je doet eigenlijk iets voor de overheid en je bent als bestuur dus verantwoordelijk voor de overheid. De inspectie komt daarom kijken of het goed gaat en daar moet je dan weer rapporten voor leveren. De school bestaat ook uit leden. De leden kiezen het bestuur en daarom moet het bestuur deze leden ook goede informatie geven.

Bent u al eerder voorzitter geweest op een andere school? ​

Nee, niet op een andere school. Wel voorzitter van andere besturen, zoals van een koor en van een kerkenraad.

Waarom wilt u dit doen? 

Omdat ik de Schakel een warm hart toedraag. Ik vind het een mooie school met goede leerkrachten en een belangrijke rol voor de kinderen. Als je later volwassen bent, dan ga je ook zien hoe belangrijk de tijd op de basisschool is. De school moet daarom op een goede manier bestuurd worden. Ook vind ik het van belang dat er christelijk onderwijs kan zijn en daar maak ik graag tijd voor vrij.

Waar heeft u het meeste zin in? ​

Ik heb het meeste zin in de contacten met de school, natuurlijk ook met de leerlingen. In de afgelopen periode heb ik kennis gemaakt met de leerkrachten. Anders kom ik alleen op school voor vergaderingen en dan zie je niet waar het echt om draait.

 


Laatst bewerkt op: 9 maart 2021 16:06

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen interviewen nieuwe bestuursvoorzitter van basisschool de Schakel

Het schoolbestuur van basisschool de Schakel in Vinkeveen heeft een nieuwe voorzitter. Om op een leuke manier kennis te maken hebben twee leerlingen uit groep 8 de nieuwe voorzitter, Jacco Kroese uit Vinkeveen, digitaal geïnterviewd. Marieke en Anne hebben dit met veel enthousiasme op zich genomen en maakten het volgende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: