Karwei
Filmserie over dagbesteding in De Ronde Venen

Filmserie over dagbesteding in De Ronde Venen


Geplaatst op: 10 maart 2021

Voor mensen met dementie zijn er in de gemeente volop mogelijkheden om hun dag op een prettige manier buitenshuis door te brengen. Welke dagbesteding er in De Ronde Venen is, kunnen ze zien in een nieuwe serie korte films, die vanaf 10 maart maandelijks via onder andere RTV Ronde Venen wordt uitgezonden.
In De Ronde Venen wonen zo’n 800 mensen met dementie. Wethouder Alberta Schuurs: ,,Als gemeente vinden we het belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de samenleving. Dagbesteding speelt daarbij een belangrijke rol. Niet alleen helpt het om in een beschermde omgeving actief te blijven, ook verlicht het de belasting voor de mantelzorger. Welke vorm van dagbesteding bij iemand past, verschilt van persoon tot persoon. Het kan een zorgboerderij zijn, maar ook een huiskamer, waar spelletjes worden gedaan en muziek gedraaid. De filmpjes zijn gemaakt om een goed beeld te geven van de verschillende vormen. Op die manier kan dagbesteding in deze coronatijd ‘bezocht’ worden om een keuze te bepalen.’’
Blik in de keuken

In de serie is te zien wat er tijdens de dagbesteding op verschillende locaties gebeurt. Vanaf 10 maart is elke maand een video te zien over een locatie voor dagbesteding. De filmpjes worden uitgezonden via onder meer RTV Ronde Venen aansluitend aan het programma Nieuwsronde en via www.derondevenen.nl/dementievriendelijk.

De eerste film is een inleiding op de serie. Daarin neemt wethouder Alberta Schuurs de kijker mee naar het Dementie Trefpunt, de tijdelijke vervanger van de Alzheimer Cafés. Ook vertellen 2 casemanagers dementie wat zij voor inwoners met dementie en hun mantelzorgers kunnen betekenen. 

Informatie in coronatijd

Deze serie korte films is een initiatief van de Alzheimer Cafés Abcoude en Vinkeveen en de gemeente. Het is onderdeel van de gezamenlijke inspanning van de gemeente en Tympaan–De Baat om ook in coronatijd inwoners met dementie en hun mantelzorgers van informatie te voorzien. 

Andere voorbeelden zijn de EHBD-koffers, de Geheugenbibliotheek en de documentaire ‘De fasen van dementie’. Deze film is mede dankzij de Alzheimer Cafés De Ronde Venen, Alzheimer Nederland en RTV Rijnmond tot stand gekomen. De documentaire is te zien via www.derondevenen.nl/dementievriendelijk


Laatst bewerkt op: 28 februari 2022 10:33

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Filmserie over dagbesteding in De Ronde Venen

Voor mensen met dementie zijn er in de gemeente volop mogelijkheden om hun dag op een prettige manier buitenshuis door te brengen. Welke dagbesteding er in De Ronde Venen is, kunnen ze zien in een nieuwe serie korte films, die vanaf 10 maart maandelijks via onder andere RTV Ronde Venen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: