Zondag 14 maart, 23e Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 14 maart, 23e Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 10 maart 2021

Zondag 14 maart staan bij de 23e uitzending van “Uit de Kunst” (10.00 tot 11.00 uur) weer interviews met actieve muzikanten op het programma.

In dit programma duiken we in de wereld van kunst en cultuur. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maken de presentatoren Naomi Heidinga en Bob Berkemeier een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

In de 23e uitzending is de presentatie in handen van Bob Berkemeier. “Uit de Kunst” met gevarieerde onderwerpen, interviews en muziek.

Programma items;

Interview met Dick Hesselink, docent koperblazers bij Muziekvereniging KnA in Uithoorn.
Dit interview stond eerder gepland in de 20e uitzending van 22 februari. Bob Berkemeier heeft een gesprek met Dick Hesselink. Ze praten over zijn muzikale activiteiten, docentschap en de hoorn. Dick is van huis uit hoornist en in het gebouw van muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KnA) actief als docent koperinstrumenten. Bovendien leidt hij het leerlingenorkest van KnA. Samen met een groep muzikanten repeteren of individueel lesgeven in het KnA-gebouw mag helaas nog steeds niet. Dick probeert nu toch door middel van zijn lessen op afstand via Zoom contact met zijn leerling-blazers te houden.
https://www.dickhesselink.nl/

Historische Column van Chris Woerden, rampjaar 1672.
Marius Schalkwijk draagt weer een historische column van Chris Woerden voor.
Aan de opbloei van Uithoorn kwam een einde met de invasie van de Fransen in 1672. Het werd voor de bewoners een echt rampjaar. Uithoorn veranderde in een vesting: de schans werd opgeworpen (vandaar de naam 'Schans'), kanonnen geplaatst en de brug gesloopt. Soldaten en officieren werden ingekwartierd. Het Rechthuis werd kazerne. Nadat de brug was hersteld, ging het Uithoorn zo voorspoedig dat het Thamen voorbijstreefde. Heel wat notabelen hadden hun huis in de Schans; notaris en scheepskapiteins ­weduwe, molenaar en schout.
https://inuithoorn.nl/

Interview met Judith Beuse, zangeres en DUS! Gemeenteraadslid.  
Judith is in de regio en ook daarbuiten bekend van allerlei optredens. Ze is o.a. jazz-zangeres (Juuzz) en zingt bekende jazz nummers in de stijl van de zwoele jaren '50, waarin iconen als Julie London, Ella Fitzgerald en Billie Holiday hoogtij vierden. In het dagelijks leven werkt ze als interim recruiter. Ze zit namens DUS! Uithoorn en De Kwakel in de Gemeenteraad. Judith wordt zondag geïnterviewd door Carel Nieber.
http://www.juuzz.nl/
https://www.xmascompany.nl/

Daarnaast natuurlijk de culturele agenda en veel fijne muziek. De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: kanaal 35 / 5a frequentie 174.928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag 14 maart, 23e Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 14 maart staan bij de 23e uitzending van “Uit de Kunst” (10.00 tot 11.00 uur) weer interviews met actieve muzikanten op het programma. In dit programma duiken we in de wereld van kunst en cultuur. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: