001 - OrMontre
Campagne gemeente voor mensen met een krappe beurs

Campagne gemeente voor mensen met een krappe beurs


Geplaatst op: 11 maart 2021

De tiende editie van de landelijke Week van het geld is in aantocht. Het is bedoeld om kinderen en jongeren bewust te maken van de waarde van geld. De gemeente Uithoorn grijpt deze week aan om campagne te voeren voor mensen met geldzorgen.

Geldtip van de dag

De Week van het geld vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 26 maart. In deze week is op de gemeentelijke Facebook- en Instagrampagina dagelijks een kort filmpje te zien met een ‘Geldtip van de dag’. 

Regelingen voor minima onder de aanfdacht

In de week ervoor (15-22 maart) wordt dagelijks een informatiebericht geplaatst op sociale media over de verschillende regelingen die de gemeente heeft voor inwoners met een krappe beurs. Denk aan het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur. Het fonds maakt het mogelijk dat kinderen -wiens ouders het niet breed hebben- toch lid kunnen worden van een sportvereniging. Of iets aan cultuur kunnen doen, zoals muziek maken of dansen.

Wethouder José de Robles (opvolger van Ria Zijlstra): ,,We hebben aardig wat regelingen voor onze inwoners die van een minimum inkomen moeten rondkomen. Maar helaas zijn deze regelingen niet bij iedereen bekend. Ons doel is om deze regelingen dan ook onder de aandacht te blijven brengen. Deze campagne draagt daar aan bij. Er zullen de komende tijd nog meer campagnes volgen. Niet alleen online, maar natuurlijk ook via deze krant.”

De landelijke Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Kijk voor meer informatie op www.weekvanhetgeld.nl.

Laat geen geld liggen

Kijk voor meer informatie over de regelingen en voorzieningen van de gemeente op www.uithoorn.nl/laatgeengeldliggen.

De Facebookpagina van de gemeente is te vinden via Facebook.com/gemeenteuithoorn.

 Laatst bewerkt op: 11 maart 2021 17:42

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Campagne gemeente voor mensen met een krappe beurs

De tiende editie van de landelijke Week van het geld is in aantocht. Het is bedoeld om kinderen en jongeren bewust te maken van de waarde van geld. De gemeente Uithoorn grijpt deze week aan om campagne te voeren voor mensen met geldzorgen. Geldtip van de dag De Week van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: