001 - De Baat
Zaterdag code geel: KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Zaterdag code geel: KNMI waarschuwt voor zware windstoten


Geplaatst op: 13 maart 2021

Let goed op als je zaterdag de weg op moet. Door heel het land is er kans op zware windstoten, het KNMI waarschuwt daarom met code geel.

In de loop van zaterdagochtend begint het harder te waaien, het KNMI verwacht dat dat tot in de avond zal duren. Windstoten kunnen 80 kilometer per uur bereiken, aan de kust zelfs tot 100 kilometer per uur.

Dat kan hinder op de weg zorgen. KNMI: "Bijvoorbeeld doordat takken of rotzooi de weg opwaait of vanwege harde windstoten. Windstoten kunnen vat krijgen op je voertuig. We adviseren met name bestuurders van auto's met caravan of aanhanger en (lege) vrachtwagens de weerberichten goed in de gaten te houden." Ook op bruggen en viaducten moet goed worden op gelet. "Als het mogelijk is, stel de reis dan uit."


Laatst bewerkt op: 13 maart 2021 07:15

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zaterdag code geel: KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Let goed op als je zaterdag de weg op moet. Door heel het land is er kans op zware windstoten, het KNMI waarschuwt daarom met code geel. In de loop van zaterdagochtend begint het harder te waaien, het KNMI verwacht dat dat tot in de avond zal duren. Windstoten kunnen 80 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: