001 - Week van de ontmoeting
Nieuwe flitspaal langs N201 Aalsmeer moet kruispunt veiliger maken

Nieuwe flitspaal langs N201 Aalsmeer moet kruispunt veiliger maken


Geplaatst op: 14 maart 2021

Het kruispunt van de N201 met de N231 (Legmeerdijk) is voorzien van een flitspaal. De camera moet roodlichtnegeerders en hardrijders een halt toeroepen.

Het kruispunt staat bekend als 'horrorkruising' waar jaarlijks tientallen ongelukken plaatsvinden. De gemeente Amstelveen liet vorig jaar al weten dat er camera's geplaatst zouden worden. Dat had het Openbaar Ministerie (OM) op verzoek van de Provincie besloten. De camera's zijn een aanvulling op de trajectcontrole tussen Uithoorn en Aalsmeer en moeten de veiligheid op het kruispunt vergroten.

De eerste flitskast is geplaatst langs de de N201 vanuit westelijke richting: Aalsmeer - Uithoorn. Het OM liet vorig jaar weten dat de tweede camera het verkeer op de Legmeerdijk (N231) vanuit zuidelijke richting: Aalsmeer - Amstelveen, gaat controleren. Wanneer deze paal geplaatst wordt is nog niet bekend. Het OM heeft daarnaast aangegeven dat indien dit niet voldoende blijkt te zijn, de overige twee takken van de kruising ook flitspalen krijgen.

De eerste flitspaal is afgelopen week geplaatst. Wanneer automobilisten daadwerkelijk beboet worden is nog niet bekend.

n201-flitspaal_1615655711.jpg


Laatst bewerkt op: 14 maart 2021 08:12

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe flitspaal langs N201 Aalsmeer moet kruispunt veiliger maken

Het kruispunt van de N201 met de N231 (Legmeerdijk) is voorzien van een flitspaal. De camera moet roodlichtnegeerders en hardrijders een halt toeroepen. Het kruispunt staat bekend als 'horrorkruising' waar jaarlijks tientallen ongelukken plaatsvinden. De gemeente Amstelveen liet vorig jaar al weten dat er camera's geplaatst zouden worden. Dat had … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: