Wethouder De Robles in gesprek met jongeren over geld

Wethouder De Robles in gesprek met jongeren over geld


Geplaatst op: 16 maart 2021

Vier jongeren van 17 jaar waren vorige week uitgenodigd door wethouder José de Robles (Sociaal Domein en Onderwijs) om met hem in gesprek te gaan over geldproblemen bij de jeugd. 

De nieuwe wethouder (opvolger van Ria Zijlstra) wil graag van hen weten hoe de gemeente deze doelgroep beter kan bereiken en hoe zij ondersteund kunnen worden als er geldproblemen zijn. De vier meiden van het Alkwin Kollege hoorden van de uitnodiging vanuit de gemeente en waren enthousiast. De ontmoeting vond vorige week dinsdag plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Uiteraard volgens de RIVM richtlijnen.

Wethouder De Robles: ,,Het is geen geheim dat niet alleen volwassenen geldproblemen en geldzorgen kunnen hebben. Ook jongeren hebben ze. Zodra ze achttien jaar worden, verandert er bovendien veel op het gebied van financiën. Als ze in hun prille leven weinig hebben meegekregen over de waarde van geld, dan kan dat een probleem worden.” Hij vervolgt: ,,We zetten al enige tijd in op het voorkomen van schulden bij volwassenen. Maar willen ons ook meer gaan richten op jongeren. Het is voor ons echter een moeilijke doelgroep om te bereiken. En wat hebben ze precies voor ondersteuning nodig? Dat hoor ik het liefst van de doelgroep zelf.”

Het was dinsdag volgens De Robles en de jongeren een waardevolle middag waar veel ideeën zijn uitgewisseld. De jongeren gaven bijvoorbeeld aan dat zij het een goed idee vinden als er meer aandacht is op de scholen zelf. Door bijvoorbeeld gastlessen te organiseren over omgaan met geld. ,,Maar ook is er behoefte aan geldcoaches voor jongeren. Die je bijvoorbeeld kunnen uitleggen wat er op je loonstrookje staat. Of hoe je alles moet regelen met verzekeringen,” aldus één van de jongere.

De gemeente stuurt sinds een paar jaar aan alle inwoners die 18 jaar worden het Nibudboekje ‘Voor boven de 18’. Hierin staan handige tips en adviezen op het gebied van geld. De wethouder overhandigde alle vier de jongeren nu alvast het boekje. Dat viel goed in de smaak: ,,Het lijkt ons een heel handig boekje.”

Eind maart staat de tweede bijeenkomst gepland met de jongeren.

 


Laatst bewerkt op: 16 maart 2021 07:56

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder De Robles in gesprek met jongeren over geld

Vier jongeren van 17 jaar waren vorige week uitgenodigd door wethouder José de Robles (Sociaal Domein en Onderwijs) om met hem in gesprek te gaan over geldproblemen bij de jeugd.  De nieuwe wethouder (opvolger van Ria Zijlstra) wil graag van hen weten hoe de gemeente deze doelgroep beter kan bereiken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: