0001 - Skischool Aveen 2021
Marvin Polak (VVD) nieuwe burgemeester Oostzaan

Marvin Polak (VVD) nieuwe burgemeester Oostzaan


Geplaatst op: 16 maart 2021

De gemeenteraad van Oostzaan draagt Marvin Polak voor als nieuwe burgemeester.

Polak (43) heeft politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan in Uithoorn. Hij was geruime tijd raadslid voor de VVD in Uithoorn, de gemeente waar hij tijdens de vorige raadsperiode ook wethouder en eerste locoburgemeester was. Polak is op dit moment directeur van een IT-bedrijf.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 19 november 2020 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in Polak de zichtbare, enthousiaste en daadkrachtige burgemeester waar in de profielschets om werd gevraagd.

Met de voordracht van de gemeenteraad komt de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Oostzaan in de laatste fase. De aanbeveling wordt met een advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzonden. Na een laatste screeningsonderzoek draagt de minister de kandidaat voor. De Koning benoemt de burgemeester bij Koninklijk Besluit. Op 1 juni 2021 staat de raadsvergadering gepland waarin Polak wordt geïnstalleerd. De huidige burgemeester Wimar Jaeger is waarnemend burgemeester tot 1 juni 2021.

Bron: Gemeente Oostzaan

 


Laatst bewerkt op: 16 maart 2021 14:06

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Marvin Polak (VVD) nieuwe burgemeester Oostzaan

De gemeenteraad van Oostzaan draagt Marvin Polak voor als nieuwe burgemeester. Polak (43) heeft politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan in Uithoorn. Hij was geruime tijd raadslid voor de VVD in Uithoorn, de gemeente waar hij tijdens de vorige raadsperiode ook wethouder en eerste locoburgemeester was. Polak is op dit moment directeur van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: