001 -Family
Inwoners De Ronde Venen ontvangen valse e-mail over windmolens en zonnevelden

Inwoners De Ronde Venen ontvangen valse e-mail over windmolens en zonnevelden


Geplaatst op: 21 maart 2021

Zondag kreeg Gemeente De Ronde Venen van verschillende inwoners te horen dat zij gisteren een nepmail hebben ontvangen. In deze misleidende mail wordt een specifieke locatie genoemd waar windmolens en zonnevelden komen. Wij vinden dit erg verontrustend. Er zijn namelijk nog geen locaties bekend.

Het college heeft wel een voorstel zoekgebieden voor zonnevelden en windmolens naar raad gestuurd

Op donderdag 18 maart heeft het college de zoekgebieden voor zonnevelden en windmolens naar de gemeenteraad gestuurd. Belangrijk is dat elk zoekgebied een opdracht meekrijgt; de minimale en maximale opwek. De minimale opwek is nodig om genoeg energie op te wekken, de maximale is om ons landschap te beschermen. Ook stellen we een volgorde voor waarin de gebieden worden opengesteld. Wilt u het raadsvoorstel lezen? Klik dan hier.

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het voorstel

De gemeenteraad bespreekt het voorstel voor de zoekgebieden eerst tijdens de politieke commissie. Daarna in de raadsvergadering. Op dit moment zijn deze vergaderingen nog niet ingepland. Als de data bekend zijn kan iedereen die dat wil zich aanmelden om in te spreken.

Als de gemeenteraad de zoekgebieden vaststelt dan start het gebiedsproces

We stellen de zoekgebieden 1 voor 1 open onder leiding van een gebiedscoördinator. Die kijkt met bewoners, omwonenden, grondeigenaren en -gebruikers en andere belanghebbenden hoe zonnevelden en windmolens het beste in het landschap passen. Dit alles legt de gemeente vast in de (ruimtelijke) voorwaarden voor dat gebied. Daarna kiest de gemeente via een aanbesteding ontwikkelaars. Die moeten zich houden aan de opgestelde voorwaarden. Meer over dit proces vindt u hier.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Om onze inwoners en organisaties te informeren over de duurzame ontwikkelingen en evenementen versturen wij 9 keer per jaar een digitale nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 


Laatst bewerkt op: 22 maart 2021 09:10

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inwoners De Ronde Venen ontvangen valse e-mail over windmolens en zonnevelden

Zondag kreeg Gemeente De Ronde Venen van verschillende inwoners te horen dat zij gisteren een nepmail hebben ontvangen. In deze misleidende mail wordt een specifieke locatie genoemd waar windmolens en zonnevelden komen. Wij vinden dit erg verontrustend. Er zijn namelijk nog geen locaties bekend. Het college heeft wel een voorstel zoekgebieden voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: