Dansstudio Sietske gaat naar de Nederlandse Kampioenschappen

Dansstudio Sietske gaat naar de Nederlandse Kampioenschappen


Geplaatst op: 22 maart 2021

Zondag 21 maart stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de danseressen van Dansstudio Sietske. Als de meiden tijdens deze wedstrijd genoeg punten zouden halen, dan mogen ze naar het NK!

In de eerste wedstrijd zaten de Dss Girls (t/m 10 jaar) en de Dss 7-up (11 en 12 jaar). Twee weken voor de wedstrijd hebben de dansers de dans moeten filmen en moeten opsturen. Nu zat iedereen thuis in spanning naar de wedstrijd te kijken. Bijna alle Dss Girls zaten in een groepsgesprek op de laptop en elke concurrent werd bestudeerd en beoordeeld. Nadat ze alle groepen hadden gezien, hadden de meisjes zelf het idee dat een top 3 haalbaar zou moeten zijn. Daarna was Dss 7-up aan de beurt, zij hadden enorm veel tegenstanders dus het was niet te voorspellen wat er ging gebeuren. De Dss 7-up viel helaas net buiten de prijzen maar heeft wel genoeg punten om door te gaan naar het NK! Daarnaast zijn zij op dit moment bezig met een nieuwe dans voor de finale dus de komende twee maanden gaan erg spannend worden voor deze meiden. De Dss Girls kregen te horen dat ze tweede waren geworden! Erg was veel gejuig te horen in het groepsgesprek want deze meiden waren daarmee zeker van een plek in de finale en mogen dus ook naar het NK!

De Dss X-plosion (13, 14 en 15 jaar) is tot nu toe alleen nog maar eerste geworden maar deze wedstrijd zou de doorslag kunnen geven. Er waren veel meer tegenstanders dan normaal dus het zou een zware strijd worden. In spanning luisterden de dames naar de uitslag en hoorde dat zij weer eerste waren! Dit betekend automatisch dat zij bovenaan in de ranking staan en door gaan naar de Nederlandse Kampioenschappen! Daar gaat de teller weer op nul, dus het gaat weer spannend worden tijdens de finale.

Als laatste was het de beurt aan de Dss Ladies (16 en ouder). Omdat één van de danseressen een operatie heeft gehad, die gelukkig perfect is verlopen, moest Sietske mee dansen. Als coach ken je de dans maar ze had maar twee danslessen om alle plekken te leren. Daarnaast hebben de dames lang online gedanst dus waren er ook wat andere meiden die hun plek niet helemaal meer wisten. Na veel oefenen ging het weer beter. Tijdens het filmen wist iedereen de plek en ging de dans grotendeels goed! Tijdens de wedstrijd kwamen de dames erachter dat de concurrentie erg sterk was dus ze zaten erg gespannen klaar voor de uitslag. De Dss Ladies hebben een prachtige tweede plek behaald! Daarmee zijn ook zij al zeker van een plek in de finale. Zo gaan alle wedstrijdteams naar het NK in mei. De docenten zijn erg trots en kunnen niet wachten om weer lekker te gaan coachen en de puntjes op de i te zetten.

Laatst bewerkt op: 22 maart 2021 11:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dansstudio Sietske gaat naar de Nederlandse Kampioenschappen

Zondag 21 maart stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de danseressen van Dansstudio Sietske. Als de meiden tijdens deze wedstrijd genoeg punten zouden halen, dan mogen ze naar het NK! In de eerste wedstrijd zaten de Dss Girls (t/m 10 jaar) en de Dss 7-up (11 en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: