001 - OrMontre
Sta Sterk trainingsgroepen weer van start voor 5-7 & 8-12 jaar

Sta Sterk trainingsgroepen weer van start voor 5-7 & 8-12 jaar


Geplaatst op: 22 maart 2021

Veel kinderen hebben hun draai weer gevonden na de overgang van thuisonderwijs terug naar school. Enkelen van hen echter merken dat ze zich minder prettig voelen. Zij lopen tegen lastige situaties aan in het omgaan met klasgenoten, andere kinderen op school of in de vrije tijd en op de sportvereniging. Zij zijn onzeker en vragen zich bijvoorbeeld af of ze er wel bij horen en ervaren moeite bij het opkomen voor zichzelf. Sommige kinderen zijn slachtoffer van pesten geworden.

"Ik ben zo blij dat we weer van start kunnen. Wij gunnen alle kinderen een positief einde van opnieuw een ‘anders dan anders’ schooljaar." Aldus Mirelle Valentijn, van Stichting Samen Sterk voor Kinderen in Wilnis. De groepstrainingen worden georganiseerd in samenwerking met de Gemeente en basisscholen. De Sta Sterk training is bedoeld voor kinderen die niet sociaal vaardig, weerbaar of faalangstig zijn of te maken hebben met het pestprobleem. Zij ontwikkelen een sterkere houding, zodat zij zich zekerder voelen en bijvoorbeeld meer durf krijgen. De lessen voor kinderen van 5-7 jaar zijn op donderdagochtend, instromen kan nog tot en met 1 april. De lessen voor kinderen van 8-12 jaar starten in de tweede helft van april op woensdagmiddag van 16.00 – 17.30. 

Na de training staan kinderen steviger in hun schoenen en beschikken over meer zelfvertrouwen. Zij maken zich sta sterk punten eigen tijdens het werken met spel, gesprek en toneel.

De training bestaat uit tien bijeenkomsten van 1,5 uur. Ook ouders en leerkrachten worden bij de training betrokken via de intake en twee online informatiebijeenkomsten. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer informatie over de training kijken op www.ssvk.nl of contact opnemen met de trainer via 0297-27405 of .


Laatst bewerkt op: 22 maart 2021 11:42

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sta Sterk trainingsgroepen weer van start voor 5-7 & 8-12 jaar

Veel kinderen hebben hun draai weer gevonden na de overgang van thuisonderwijs terug naar school. Enkelen van hen echter merken dat ze zich minder prettig voelen. Zij lopen tegen lastige situaties aan in het omgaan met klasgenoten, andere kinderen op school of in de vrije tijd en op de sportvereniging. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: