001 - OrMontre
Tiende Week van het geld van start

Tiende Week van het geld van start


Geplaatst op: 22 maart 2021

De tiende editie van de landelijke Week van het geld is maandag 22 maart van start gegaan. Het doel is om kinderen en jongeren bewust te maken van de waarde van geld. De gemeente Uithoorn grijpt deze week aan om campagne te voeren voor mensen met een krappe beurs.

Daarom is deze week op de Facebookpagina van de gemeente (Facebook.com/gemeenteuithoorn) iedere dag een kort filmpje te zien met een ‘Geldtip van de dag’. De tips worden gegeven door onder andere een medewerker van de Rabobank, Uithoorn voor Elkaar en van de gemeente zelf.

Maandagochtend 22 maart was de aftrap van de landelijke Week van het geld. Presentatrice Kim-Lian van der Meij ontving in de ‘Week van het geld-studio’ niemand minder dan Koningin Máxima, Arie Slob (minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs) en minister van Financiën Wobke Hoekstra. De uitzending was te zien via een livestream op weekvanhetgeld.nl/studio. 

Jong geleerd is oud gedaan

Koningin Máxima onderstreept het belang van deze week. ,,Jong geleerd is oud gedaan. Zeker nu is het belangrijk dat kinderen de waarde van geld leren. Geld is niet meer zo tastbaar als vroeger. Omdat bijna alle transacties digitaal gebeuren. Je hebt geld niet meer in je handen, waardoor je het eerder uitgeeft.”

Minister Hoekstra kreeg van de kinderen in de uitzending de vraag of hij vroeger wel eens klusjes deed voor geld. ,,Heel vaak,” antwoordde de minister. Zo waste ik vaak auto’s of ging ik het gras maaien.”

‘Hou altijd wat geld achter de hand’

Minister Slob heeft nog een goede geldtip: ,,Geef niet al je geld in een keer uit. Hou altijd wat achter de hand als dat mogelijk is. Dat is later als je groot bent ook heel belangrijk. De wasmachine kan ineens kapot gaan. En dan is het heel vervelend als je geen geld meer in je spaarpot hebt om een andere te kopen.”

Kinderpersconferentie

Nog tot en met vrijdag 26 maart zijn verschillende uitzendingen, filmpjes en geldjournaals te volgen op www.weekvanhetgeld.nl. Op donderdag 25 maart is bijvoorbeeld om 10 uur de Kinderpersconferentie te volgen met Minister Wobke Hoekstra en de bekende YouTuber Dylan Haegens.

En houd ook de Facebookpagina van de gemeente Uithoorn in de gaten voor de dagelijkse geldtips. 

Laat geen geld liggen

Heeft u geldzorgen? De gemeente heeft verschillende regelingen en voorzieningen om te helpen. Kijk eens op www.uithoorn.nl/laatgeengeldliggen.


Laatst bewerkt op: 22 maart 2021 13:42

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tiende Week van het geld van start

De tiende editie van de landelijke Week van het geld is maandag 22 maart van start gegaan. Het doel is om kinderen en jongeren bewust te maken van de waarde van geld. De gemeente Uithoorn grijpt deze week aan om campagne te voeren voor mensen met een krappe beurs. Daarom … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: