001 - De Baat
Foutje bij bomenkap op Stationslocatie Mijdrecht

Foutje bij bomenkap op Stationslocatie Mijdrecht


Geplaatst op: 22 maart 2021

Op de Stationslocatie in Mijdrecht worden woningen gebouwd. Om te kunnen starten met het bouwrijp maken van het terrein, zijn vorige week bomen gekapt. Helaas zijn door een fout bij de aannemer meer bomen gekapt dan was afgesproken. 

In juni wordt daadwerkelijk begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Op de Stationslocatie komen ruim 70 woningen, zowel sociale huur- als koopwoningen. In verband met het broedseizoen is het terrein nu al vrij gemaakt van beplanting en bomen. Om de bouw mogelijk te maken moeten 90 bomen wijken. Hiervoor is ook een kapvergunning afgegeven. 36 bomen langs de Rondweg (tussen rotonde en brug) zouden blijven staan. Deze zijn echter ook gekapt.

De gemeente betreurt de kap ten zeerste en heeft de aannemer aansprakelijk gesteld voor de fout die is gemaakt. Het verlies van de bomen grijpt fors in de op de omgeving.  De gemeente eist van de aannemer dat zo snel mogelijk bomen van vergelijkbare grootte worden terug geplant zodat er weer een mooie groene afscheiding tussen woonwijk en weg ontstaat.

Het was voorheen zoals hieronder. Bekijk de foto's van hoe het nu is daaronder.

hoe_1616426174.jpg

Laatst bewerkt op: 22 maart 2021 16:17

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Foutje bij bomenkap op Stationslocatie Mijdrecht

Op de Stationslocatie in Mijdrecht worden woningen gebouwd. Om te kunnen starten met het bouwrijp maken van het terrein, zijn vorige week bomen gekapt. Helaas zijn door een fout bij de aannemer meer bomen gekapt dan was afgesproken.  In juni wordt daadwerkelijk begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: