Examenleerlingen VeenLanden College gaan extern

Examenleerlingen VeenLanden College gaan extern


Geplaatst op: 22 maart 2021

Na de laatste schoolexamens afgelopen week zijn de lessen voor de examenleerlingen volledig hervat. De focus ligt vanaf nu volledig op het centraal eindexamen, met nog een korte onderbreking voor de herkansingen.
Om de 1,5 meter afstand voor alle examenleerlingen en docenten te kunnen realiseren, heeft de school ruimtes in zowel de Boei in Vinkeveen als in de Willistee in Wilnis in gebruik.
De school is heel blij dat het nu mogelijk is om alle examenleerlingen fysiek les te geven en dat voor hen het online-onderwijs tot aan het examen tot het verleden behoort. Atheneum 6 nam haar intrek in De Boei en mavo 4 van locatie Mijdrecht is te gast in de Willistee. Voor havo 5 en mavo 4 Vinkeveen is er nu ook voldoende ruimte in school.

De rector is vol lof over zijn team: “We gaan het gewoon weer doen. Ik heb diep respect voor mijn team dat ze hier gewoon weer voor zorgen. De roostermakers hebben lasogen van het turen op het beeldscherm, want vergeet niet dat er ook heel veel toetsen moesten worden gepland de laatste weken. Voor de examenleerlingen in de Boei, de Willistee en op school werden per ruimte de leerlingen geteld en de roosters gemaakt. Dat moet ook weer aansluiten bij de lessen van de docenten, die pendelen van locatie naar locatie. Ook de ruimtes moesten eerst geschikt gemaakt worden voor onderwijs. Zo werden er digiborden, tafeltjes en stoeltjes geplaatst en moest de wifi worden geregeld door school. De conciërges, teamleiders, docenten en de ICT hebben een enorme klus geklaard, er is zoveel inzet op deze school, ik heb veel bewondering voor ze.”

Dat de leerlingen op weg naar hun eindexamen niet meer aangewezen zijn op deels online-onderwijs geeft de leerlingen meer vertrouwen. Er zal wel nog hard gewerkt moeten worden, want deze groep had vorig schooljaar al last van de coronamaatregelen. Maandagochtend zaten ze allemaal nog wat onwennig in de schoolbankjes, maar de structuur, de docenten en de lessen zullen helpen bij de voorbereidingen op het examen. In ieder geval zullen de leerlingen ook weer steun hebben aan elkaar en dat geeft rust en vertrouwen.Laatst bewerkt op: 22 maart 2021 15:56

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Examenleerlingen VeenLanden College gaan extern

Na de laatste schoolexamens afgelopen week zijn de lessen voor de examenleerlingen volledig hervat. De focus ligt vanaf nu volledig op het centraal eindexamen, met nog een korte onderbreking voor de herkansingen. Om de 1,5 meter afstand voor alle examenleerlingen en docenten te kunnen realiseren, heeft de school ruimtes in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: