001 -Family

VIOS seizoen weer begonnen


Geplaatst op: 29 augustus 2011

Op donderdag 25 augustus begon het nieuwe VIOS seizoen met een straatparade in Hofland-Noord in Mijdrecht. Dat muziek aantrekkingskracht heeft, bleek deze avond wel weer uit het grote aantal mensen dat met het optreden meeliep.

In een zomer die als één van de slechtste van de laatste jaren de boeken in zal gaan, trof VIOS het deze donderdagavond toch met het weer. Droog, een mild avondzonnetje en een aangename temperatuur voor een mars door de wijk. Tegen half acht trok de stoet zich bij het Veenlandecollege aan de Diamant op gang. Al naar gelang de tocht vorderde sloten steeds meer mensen zich aan. Vooral kinderen dansten en huppelden "ouderwets" met de muziek mee.

Om acht uur kwam de stoet aan bij het grasveld aan de Toermalijn. Daar maakte de voetballende jeugd graag plaats voor een gezamenlijk optreden van minirettes en jeugdslagwerkers. Nadat ze wat onwennig, maar wel onder groot applaus het veld verlaten hadden, voerde de Show- & Marchingband de U2 taptoeshow op. Niet alleen de show, maar het hele optreden oogstte veel waardering van de toeschouwers. Tegen negen uur marcheerde VIOS onder leiding van tambour-maître John Mayenburg weer af richting de Diamant.

Tijdens de optocht door de wijk en langs het veld aan de Toermalijn deelden de vrijwilligers van VIOS een flyer uit waarin de vereniging nog maar eens een oproep deed om vooral lid te worden van deze hele gezellige muziekvereniging. Dus als je bij VIOS wilt majorettes, wilt (leren) blazen op trompet, (dwars)fluit, saxofoon, trombone, bariton, sousafoon of slagwerkinstrument, meld je dan vooral aan. De eerste vier lessen zijn sowieso gratis.

Dweilorkest DORST had zaterdag met het weer minder geluk. Vertrokken de muzikanten nog met mooi weer uit Mijdrecht naar Katwijk aan de Rijn, daar ter plekke was het tijdens het festival letterlijk dweilen met de kraan en dan nog flink open ook. Ondanks het kille weer was het toch een heel gezellige middag. Een goede "opwarmer" voor de komende optredens waaronder op 17 september de negende Mijdrechtse Dweildag in het koopcentrum van Mijdrecht. En ook DORST kan nog muzikanten gebruiken. Dus bel eens met Gerrit van Vliet (06-21525558).

Voor meer informatie en de foto's van het optreden kun je terecht op www.vios-mijdrecht.nl en www.dweilorkest-dorst.nl. Een mailtje met je contactgegevens naar pr@vios-mijdrecht.nl kan ook. De vereniging neemt dan contact met jou op.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VIOS seizoen weer begonnen

Op donderdag 25 augustus begon het nieuwe VIOS seizoen met een straatparade in Hofland-Noord in Mijdrecht. Dat muziek aantrekkingskracht heeft, bleek deze avond wel weer uit het grote aantal mensen dat met het optreden meeliep. In een zomer die als één van de slechtste van de laatste jaren de boeken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: