001 - OrMontre
Start bouw Cube House woningen in De Kwakel

Start bouw Cube House woningen in De Kwakel


Geplaatst op: 23 maart 2021

Na een periode van voorbereiding is gestart met de bouw van de 8 Cube House woningen in De Kwakel. Op 3 maart zijn de eerste palen de grond in gegaan en is er een start gemaakt van deze volledig houten woningen. Op vrijdagmiddag 12 maart is de officiële start van de bouw van de Cube House woningen gevierd. Alle kopers waren met hun familieleden virtueel aanwezig bij het leggen van de vloerplaten, een gedenkwaardig moment.

Leuke manier in een bijzondere tijd

Eén van de kopers, Delano, was op de bouwplaats aanwezig om samen met de wethouder Jan Hazen van de gemeente Uithoorn een vloerplaat te leggen voor de symbolische start van de bouw. Het feestelijke moment ging gepaard met knallende confettikanonnen en het heffen van het glas met de (virtueel) aanwezigen. “Leuk om op deze manier, in deze bijzondere tijd, om toch even stil te staan bij de bouw van de nieuwe woningen!”, aldus Jan Hazen. 

Uniek project

De bouwtijd van de woningen is zeer kort. Die komt doordat er gebruikt gemaakt wordt van geprefabriceerde houten elementen waar de kozijnen- en gevelafwerking al gemonteerd zijn voordat ze op de bouwplaats komen. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners rond de zomer van dit jaar al in hun nieuwe woningen.  

CPO

De afgelopen jaren hebben een aantal jong volwassenen elkaar opgezocht en gevonden. Ze hebben een coöperatie (coöperatie Cube House) opgericht. Zij vormen samen een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap groep(CPO). De woningen zijn dus speciaal ontwikkeld voor starters op de woningmarkt. Er is rekening gehouden met hun behoeften en mogelijkheden. De verkoop is dus niet door middel van een open verkoop of aanmelding gedaan, aanmelding voor dit project is helaas niet mogelijk.


Laatst bewerkt op: 23 maart 2021 10:35

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Start bouw Cube House woningen in De Kwakel

Na een periode van voorbereiding is gestart met de bouw van de 8 Cube House woningen in De Kwakel. Op 3 maart zijn de eerste palen de grond in gegaan en is er een start gemaakt van deze volledig houten woningen. Op vrijdagmiddag 12 maart is de officiële start van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: