001 - OrMontre
‘Blikopener Radio’ is weer terug op Radio Aalsmeer

‘Blikopener Radio’ is weer terug op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 24 maart 2021

Bij ‘Echt Esther’ is Catja de Rijk-Dekker te gast. In 2015 had een hartstilstand en een bijna-doodervaring. Ze heeft besloten deze ervaring niet voor zichzelf te houden, maar te delen. Zij leeft haar leven vanuit haar hart, dat gunt ze iedereen. Ze voelt dat zij is teruggestuurd met een taak en die taak is: die grote onvoorwaardelijke liefde die zij tijdens haar bijna-doodervaring heeft gevoelt door te geven in dit leven. Zij heeft deze heftige gebeurtenis om kunnen zetten in positiviteit. Dit heeft zij verwoord in een boek wat binnenkort uit komt en er is inmiddels een documentaire van Catja online te zien. Sinds het filmpje stroomt haar mailbox dagelijks vol met ervaringen van mensen. Esther Sparnaaij is benieuwd naar wat er nu zo anders is in het leven van Catja, maar ook naar hoe zij mensen als coach helpt in haar praktijk. Heb je een vraag voor Catja, mail deze naar esther@radioaalsmeer.nl.

 Zomertijd bij 'Sem op Zaterdag'

Het zal niet verbazen dat, in het weekend waar de zomertijd ingaat, Sem van Hest in zijn  programma ‘Sem op Zaterdag’ deze zaterdagochtend om 10.00 uur in het teken staat van die komende zomer. Dat wat we hopen en verwachten weer mag over enkele weken, anderhalve maand. Vrolijk en zomers het weekend in, met uitzicht op meer......

Plantaardig boeren bij ‘Blikopener Radio’

‘Blikopener Radio’ is er weer en vanaf nu elke twee weken op Radio Aalsmeer. Komende maandag om 18.00 uur is Tom te gast, hij is een boerenzoon die samen met broer Bart de melkboerderij van hun ouders in een modern jasje hebben gestoken.

Ze wilden het werk op de boerderij graag voortzetten, maar dan op hun manier. In 2016 wisten ze het: geen koemelk maar plantaardig! In 2017 haalden ze de eerste echte oogst binnen; soja van Twentse bodem. Sinds november 2020 is hun sojadrink te verkrijgen. Samen met de consument en andere Nederlandse boeren bouwen zij aan een geheel nieuwe melkweg. ‘Blikopener Radio’ is heel benieuwd hoe dit gaat. Dit belooft dus weer een hele leuke uitzending te worden; Neem even de tijd, neem een koffie met sojamelk en luister!

Jaap Overbeek op herhaling in ‘Door de Mangel'

We hopen allemaal dat de coronamaatregelen snel kunnen worden afgebouwd, maar helaas zit dat er op korte termijn nog niet in. Hierdoor zijn de programmamakers van de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’ nog steeds genoodzaakt herhalingen uit te zenden. Gelukkig zijn er in het verleden vele interessante Aalsmeerders of Kudelstaarters geïnterviewd en liggen er dus genoeg herhalingen klaar. Deze week gaan we iets verder terug in de tijd.

Op maandag 29 maart gaan we terug naar 18 juni 2018. In die uitzending was oud-politicus en belastinginspecteur Jaap Overbeek te gast in “Door de Mangel”. Het presentatieduo Mylène en Elbert Huijts vroegen aan de Kudelstaarter wat de drie kernwoorden zijn die bij hem passen. “Sociaal, betrokken en harmonieus. Dat laatste werd ook wel eens negatief uitgelegd in mijn beoordelingsgesprekken, maar was bijvoorbeeld in de politiek wel handig bij het compromissen sluiten”, vertelde Overbeek. Aan het eind van het programma bedankte de oud-wethouder zijn vrouw op emotionele wijze voor de ruimte die zij hem geeft om de dingen te doen die hij doet. Dit alles en meer hoor je maandag 29 maart vanaf 19.00 uur.‘

Matthäus Passion en Requiem bij ‘Intermezzo’

Bij het begin van de Goede Week zullen in het programma ‘Intermezzo’ een uur de hoogtepunten van de Matthäus Passion van Bach klinken. Het tweede uur zal in het teken staan van het Requiem van Mozart. Twee werken waarvan Sem van Hest zowel de ingetogenheid van verdriet als de hoop op een mooie toekomst weerspiegeld ziet. In deze tijd wel gepast meent hij.

 


Laatst bewerkt op: 24 maart 2021 08:22

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

‘Blikopener Radio’ is weer terug op Radio Aalsmeer

Bij ‘Echt Esther’ is Catja de Rijk-Dekker te gast. In 2015 had een hartstilstand en een bijna-doodervaring. Ze heeft besloten deze ervaring niet voor zichzelf te houden, maar te delen. Zij leeft haar leven vanuit haar hart, dat gunt ze iedereen. Ze voelt dat zij is teruggestuurd met een taak … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: