TONK-regeling van kracht in Uithoorn

TONK-regeling van kracht in Uithoorn


Geplaatst op: 24 maart 2021

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn banen verdwenen en draaien veel bedrijven niet, of op halve kracht. Door de tijdelijke inkomensdip wordt het in veel huishoudens lastig om de huur, hypotheek en energierekeningen te betalen. Daarom is vanaf 17 maart de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) van kracht.


Wethouder José de Robles (Sociale Zaken): “Met de TONK-regeling geeft de gemeente Uithoorn extra steun aan inwoners en ondernemers die door de coronacrisis hun energie- en woonkosten niet meer kunnen betalen. Dit geldt zowel voor huur- als hypotheekkosten. De regeling is een vorm van bijzondere bijstand, voor inwoners die onder ongewone en ongewilde omstandigheden in financiële problemen raken. Ondernemers kunnen de TONK-regeling gebruiken als aanvulling op hun Tozo-uitkering.”

Duur en hoogte van de uitkering

De TONK-uitkering is aan te vragen voor maximaal 6 maanden, over de periode januari 2021 t/m juni 2021. De hoogte van de TONK-uitkering hangt af van het huidige inkomen, beschikbare geldmiddelen en de huidige woonkosten van de aanvrager. 

Ook stelt de gemeente vast of de aanvrager de TONK-uitkering mag houden, of dat het bedrag wordt uitgekeerd als een lening die later kan worden terugbetaald.

Meer weten over de TONK? Aanvragen?

Meer informatie en het aanvraagformulier voor een TONK-uitkering vindt u op: www.uithoorn.nl/tonk.

 


Laatst bewerkt op: 24 maart 2021 15:10

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

TONK-regeling van kracht in Uithoorn

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn banen verdwenen en draaien veel bedrijven niet, of op halve kracht. Door de tijdelijke inkomensdip wordt het in veel huishoudens lastig om de huur, hypotheek en energierekeningen te betalen. Daarom is vanaf 17 maart de TONK (Tijdelijke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: