0001 - Skischool Aveen 2021
Zondag 28 mrt, 25e Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 28 mrt, 25e Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 24 maart 2021

Zondag 28 maart is de 25e uitzending van “Uit de Kunst” (10.00 tot 11.00 uur) met een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio.

In dit programma duiken we in de wereld van kunst en cultuur. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maken de presentatoren Naomi Heidinga en Bob Berkemeier een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

In de 25e uitzending is de presentatie in handen van Bob Berkemeier. “Uit de Kunst” met gevarieerde onderwerpen, interviews en muziek.

Programma items;

Historische Column van Chris Woerden, "De ruzie in het Rechthuis".
Het Rechthuis is een van de oudste monumenten in Uithoorn. Daar speelde zich lang geleden in de vaderlandse historie de gebeurtenis af, die Chris Woerden in zijn column "De ruzie in het Rechthuis" noemde. Marius Schalkwijk presenteert het bijzondere verhaal uit de Uithoornse geschiedenis.
https://www.inuithoorn.nl/#search=%20rechthuis

Interview met Jan Verhoek over Het Rechthuis aan de Amstel.
Al sedert de negentiende eeuw was het Rechthuis in Uithoorn een bekend hotel, restaurant, café en centrum voor feesten en partijen. Ook zetelde daar het gemeentebestuur. Bob Berkemeier interviewt Jan Verhoek. Jan is in het Rechthuis geboren en zijn familie runde bijna een eeuw het horecabedrijf aan de Amstel.

Boek van de maand.
Het boek van de maand is de roman "Oblomov" uit 1858, van de Russische schrijver Ivan Gontsjarov. Eric van Rooijen, medewerker van de Bibliotheek Amstelland, bespreekt het boek over de jonge Russische edelman Ilja Oblomov, die niet in staat is besluiten te nemen of tot actie over te gaan.

Interview met Rob de Jonge van het Rick FM programma “Rood Wit Blauw”.
Naomi Heidinga heeft een gesprek met Rob de Jonge, die bij Rick FM het programma “Rood Wit Blauw” presenteert met een gezellig uurtje lekkere Nederlandstalige muziek. Elke week op zondagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur met de nieuwe Rick FM Nederpop Tip, een “Hollandse Nieuwe” en de nummer één uit de Nederlandstalige Top 10. Er komen ook regelmatig gasten in het programma.

Daarnaast natuurlijk de culturele agenda en veel fijne muziek. De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: kanaal 35 / 5a frequentie 174.928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag 28 mrt, 25e Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 28 maart is de 25e uitzending van “Uit de Kunst” (10.00 tot 11.00 uur) met een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio. In dit programma duiken we in de wereld van kunst en cultuur. We gaan dieper in op onderwerpen als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: