Een executive functie vinden in de buurt

Een executive functie vinden in de buurt


Geplaatst op: 25 maart 2021

Waar de een zich focust op een specifieke rol binnen een bepaalde organisatie, richt iemand met een executive functie zich juist op de taken die wat breder zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vertegenwoordigen van een onderneming of een rol als CEO (Chief Executive Officer). Een executive rol vind je vaak door te kijken naar een executive search bureau. Het aansturen, aannemen, beoordelen, feedback geven en het belonen van werknemers kan in het takenpakket zitten van een executive functie. Wanneer iemand een algemeen directeur is komt hier vaak bij kijken dat de budgetten en contracten met klanten beheert moeten worden. Kortom, het is een veelzijdige rol die ook minder vaak voorkomt dan een andere baan. Maar hoe vind je nou zo’n functie in de buurt?  

Ga op zoek naar een bureau

Het beste is om te beginnen met zoeken via een executive search bureau, waar het personeel gespecialiseerd is in het vinden van de juiste baan voor jou. Door bij een bureau in jouw regio te kijken zal je ook eerder een baan kunnen vinden die wat dichter bij jouw huis ligt. 

Consultant

Er zitten verschillende voordelen aan het inschakelen van een bureau. De consultant en de research consultant besteden veel aandacht aan de inhoud van een nieuwe kandidaat die zij willen aandragen bij een bedrijf. Het is voor hen belangrijk dat het team optimaal functioneert met jou als toevoeging, maar ook dat jij jouw eigen individuele kwaliteiten kwijt kunt in het team.

Ga niet voor de makkelijke oplossing

Ga daarnaast voor een bureau die verder kijkt dan het gebruikelijke. De meest voor de hand liggende oplossing is namelijk niet altijd de beste oplossing. Doordat een bureau die executive functies aanbiedt goed naar jouw cv en jouw persoonlijkheid kijkt, zullen ze een beter passende functie vinden dan enkel een baan waar puur en alleen de functietitel overeenkomt met de wens. 

Bepaal jouw drijfveer

Het is goed om ter voorbereiding van het gesprek een aantal zaken voor jezelf te bepalen en op te schrijven. Wat zijn jouw drijfveren, waar word jij gelukkig van? Waar word je juist minder gelukkig van en waar liggen jouw ambities. Door dit scherp op te stellen zul je merken dat jij ook beter kunt verwoorden in een gesprek waar je exact naar op zoek bent. 

 Maes & Lunau geeft je het meest complete aanbod van de headhunter Nederland. We wensen jou veel succes en plezier met de zoektocht naar de perfectie functie


Laatst bewerkt op: 26 maart 2021 10:56

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een executive functie vinden in de buurt

Waar de een zich focust op een specifieke rol binnen een bepaalde organisatie, richt iemand met een executive functie zich juist op de taken die wat breder zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vertegenwoordigen van een onderneming of een rol als CEO (Chief Executive Officer). Een executive rol … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: