001 - OrMontre
Wandelnetwerk Amstelland officieel open

Wandelnetwerk Amstelland officieel open


Geplaatst op: 6 april 2021

Ruim 300 kilometer wandelplezier is vanaf april klaar voor gebruik. Wandelnetwerk Amstelland, gelegen langs de zuidkant van Noord-Holland.

Wethouder Robert van Rijn: “Wandelen is goed voor lijf en geest, zeker in deze coronatijd. Het wandelnetwerk Amstelland heeft ook een aantal startpunten in Aalsmeer, zoals bijvoorbeeld bij de Kolenhaven, bij The Beach en bij de Loswal in Kudelstaart. Dus trek de wandelschoenen aan en ontdek de nieuwe wandelroutes.”

Van knooppunt naar knooppunt

De aanleg van Wandelnetwerk Amstelland is een onderdeel van het provincie-brede Wandelnetwerk Noord-Holland. De routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met duurzame routepaaltjes voorzien van een herkenbaar logo, gekleurde pijlen en keuzepuntnummers. Er zijn ruim 200 keuzepunten hierdoor kunnen wandelaars makkelijk overstappen naar een andere route. Via www.wandelnetwerknoordholland.nl en de gelijknamige app lopen wandelliefhebbers bestaande of zelf samengestelde wandelingen. Het netwerk verbindt bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied. Van Diemen tot Aalsmeer en van Amsterdam via Amstelveen en Ouder-Amstel naar Uithoorn. 

Samenwerking en financiering

Groengebied Amstelland is opdrachtgever voor het nieuwe netwerk. De aanleg is betaald door de provincie Noord Holland, de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn en het Amsterdamse Bos.

Engelse variant

Uniek is de Engelse vertaling van wandelnetwerk Amstelland op de website en in de app; een extra service voor expats in de Amsterdamse regio en buitenlandse toeristen. QR-codes op de startpanelen ontsluiten alle vertaalde routeinformatie en achtergrondverhalen over landschap, cultuur en natuur. Zo kunnen ook niet-Nederlands sprekende wandelaars volop genieten van alle wandelingen.

Voorbij de provinciegrenzen

Wandelnetwerk Amstelland sluit aan op de wandelnetwerken van Zuid-Holland en Utrecht. Het is daarom ook voor langeafstandwandelaars een zeer interessant gebied. Bovendien loopt het Noord-Hollandpad, een langeafstandsroute dwars door Noord-Holland, deels via het Wandelnetwerk Amstelland


Laatst bewerkt op: 6 april 2021 15:36

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wandelnetwerk Amstelland officieel open

Ruim 300 kilometer wandelplezier is vanaf april klaar voor gebruik. Wandelnetwerk Amstelland, gelegen langs de zuidkant van Noord-Holland. Wethouder Robert van Rijn: “Wandelen is goed voor lijf en geest, zeker in deze coronatijd. Het wandelnetwerk Amstelland heeft ook een aantal startpunten in Aalsmeer, zoals bijvoorbeeld bij de Kolenhaven, bij The … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: