001 - OrMontre
Zondag 11 april de 27e Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 11 april de 27e Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 6 april 2021

“Uit de Kunst” op zondagmorgen 11 april van 10.00 tot 11.00 uur met een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio.

We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maken de presentatoren Naomi Heidinga en Bob Berkemeier een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

In de 27e uitzending is de presentatie in handen van Bob Berkemeier. “Uit de Kunst” met gevarieerde onderwerpen, interviews en muziek.

Programma onderwerpen;

Historische column van Chris Woerden.
Marius Schalkwijk vertelt het verhaal over de krasse knar die er helaas niet meer is. Dat is Gymnastiekvereniging Sparta, een van de oudste Uithoornse verenigingen.
https://inuithoorn.nl/

Interview met kunstenares Jonneke Kodde.
Naomi Heidinga stelt de kunstenares Jonneke Kodde voor aan de luisteraars. Jonneke maakt prachtige beelden. Haar karakteristieke bronzen vogelsculpturen en andere beelden zijn in vele landen tentoongesteld. In Uithoorn staat het beeld "Samen Verder" sinds 2017 in de vijver bij winkelcentrum Zijdelwaard, tegenover restaurant Gerrit.
https://www.jonnekekodde.com/

Interview met Rick Franke van CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45.
Carel Nieber heeft een gesprek met woordvoerder Rick Franke over het Crash museum gevestigd in Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk. Het museum is tijdens een proef openstelling op 9, 10 en 11 april open in het kader van een COVID-19 test van OCW en SZW. Dit jaar vieren ze het 30 jarig bestaan en in het interview blikken ze terug op het ontstaan, de ontwikkelingen, bespreken de collectie en de toekomstplannen.
https://www.crash40-45.nl/

Daarnaast natuurlijk de culturele agenda met tips over evenementen die je vooral on line kunt beleven. Natuurlijk ook weer veel fijne muziek. De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: kanaal 35 / 5a frequentie 174.928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/


Laatst bewerkt op: 8 april 2021 20:20

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag 11 april de 27e Uit de Kunst op Rick FM

“Uit de Kunst” op zondagmorgen 11 april van 10.00 tot 11.00 uur met een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: