001 - OrMontre
Onderzoek naar totstandkoming Onderwijs Kind Centrum bij basisschool de Schakel Vinkeveen

Onderzoek naar totstandkoming Onderwijs Kind Centrum bij basisschool de Schakel Vinkeveen


Geplaatst op: 12 april 2021

De besturen van de Protestants Christelijke Basisschool de Schakel in Vinkeveen en Kinderopvang Mirakel de Ronde Venen, hebben een intentieverklaring ondertekend, gericht op onderzoek voor de realisatie van een Onderwijs Kind Centrum (OKC) bij de Schakel.

De Schakel werkt al langere tijd samen met de kinderopvang, door middel van een peutergroep. Driejarigen van de kinderopvang komen tweemaal per week een ochtend naar de Schakel om op een laagdrempelige manier kennis te maken met school. De Schakel en Mirakel hebben de wens om deze samenwerking verder uit te breiden in een nieuw te vormen OKC. Naast het aanbieden van een ononderbroken ontwikkelingslijn voor kinderen van 0-12 jaar, is het doel om vanuit verschillende facetten extra in te zetten op preventie, in de vorm van vroegsignalering en ouderparticipatie.  

Verder is het doel om één zorgteam binnen het te vormen OKC op te richten, waarin een breed scala van instellingen op het terrein van (jeugd)hulp/zorg kunnen gaan samenwerken. Voor de ouders/verzorgers is dit gemakkelijk: voor alle vragen over onderwijs, zorg en opvoeding kan men op één punt, namelijk op OKC de Schakel, terecht.

Het onderzoek richt zich er ook op om het OKC in het gebouw van de Schakel aan te bieden. Kortom: een compleet Onderwijs Kind Centrum bij de Schakel, inclusief de aanwezigheid van voor- en buitenschoolse opvang. Het onderzoek moet uiterlijk in september 2021 zijn afgerond.

 


Laatst bewerkt op: 12 april 2021 07:11

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Onderzoek naar totstandkoming Onderwijs Kind Centrum bij basisschool de Schakel Vinkeveen

De besturen van de Protestants Christelijke Basisschool de Schakel in Vinkeveen en Kinderopvang Mirakel de Ronde Venen, hebben een intentieverklaring ondertekend, gericht op onderzoek voor de realisatie van een Onderwijs Kind Centrum (OKC) bij de Schakel. De Schakel werkt al langere tijd samen met de kinderopvang, door middel van een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: