001 - Week van de ontmoeting
Veel aandacht voor kunst op Radio Aalsmeer

Veel aandacht voor kunst op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 13 april 2021

De komende week is er veel aandacht voor kunst op Radio Aalsmeer. Het kunst- en cultuurprogramma ‘That’s Life’ is hier helemaal op gericht, ‘Door de Mangel’ herhaalt een uitzending met Joke van Klink, die vrijwilliger is bij KCA en ‘DownTown Radio’ besteedt onder andere aandacht aan Stichting Special Arts en hun expositie Bloemendroom in het Flower Art Museum. Dat wordt een kunstzinnig weekje op de radio. 

'Echt Esther' gaat leren leren

Donderdag 15 april om 19.00 uur is Sissi Teunissen te gast in ‘Echt Esther’. Jarenlang stond zij als juf voor de klas. Ze ontdekte toen dat de overgang van de basis- naar de middelbare school groot is. Daarom koos zij in 2001 een andere weg en richtte Huiswerkinstituut Amsterdam op. Ze zag als juf en als moeder hoe moeilijk het kan zijn om je kind te zien worstelen met zijn huiswerk. Het verlangen groeide ouders te ondersteunen bij het ‘leren leren’, zodat zij thuis de juiste tools hebben. Daarom heeft zij het online programma #Huiswerkbaas gemaakt. Een programma dat ouders in staat stelt hun kind thuis te begeleiden bij het maken van huiswerk. Met haar huiswerkinstituut bleek zij de juiste stap gezet te hebben om het beste in kinderen, ouders, maar ook in haarzelf naar boven te halen. Ze kan ontroerd raken als een kind ervaart: ‘Wow, Ik kan het wel!’Heb jij een vraag voor Sissi? Mail deze voor donderdag naar esther@radioaalsmeer.nl.

'Aalsmeer by Night' XXL gaat Back to the Tens

Donderdag 15 april is er weer een extra lange ‘Aalsmeer by Night’ op Radio Aalsmeer. Na de jaren ’70, ’80, ’90 en 00’s duikt presentator Meindert van der Zwaard deze avond vanaf 20.00 uur tot middernacht in de muziek uit de jaren tien. Hij draait de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 2010-2019. Welke artiesten en groepen scoorden grote hits? Herinner je Caro Emerald, Stromae of Alexis Jordan nog? Of Gers Pardoel, Birdy en Macklemore?

‘De plaat en z’n verhaal’ met Bart van Leeuwen, ‘De Tandenpoetsdansplaat’ en ‘Aalsmeer Easy’ staan ook in het teken van de muziek uit de Tens. Andere vaste onderdelen zoals‘De Reclameplaat’, ‘De Nederlandse Top 10’ en ‘Oud & Nieuw’, gaan even buiten dit thema om, maar tijdens de rest van de lange uitzending voert ‘Tens’-muziek de boventoon.

Een nieuwe 'That's Life' 

‘That’s Life’ is deze week i.v.m. de avondklok weer op de vrijdagavond. Het wordt een uitzending die grotendeels in teken staat van muziek, duurzaamheid en tuin- en art-verhalen. Presentatrice Jenny Piet en technicus Dennis Wijnhout verwelkomen Sjaak Koningen en Roy Fransen, de tuinmannen van het Flower Art Museum. Ook komen Trudy en Tobias Rothe, Thing-i en Janna van Zon vertellen over een aantal aankomende projecten in de Kunstkas waaronder de Geluksroute en een aangepaste  Kunstroute. Maar de uitzending staat voor het grootste deel in het teken van PhilIp Paar, de ras entertainer, zanger, muzikant en songwriter met veel humor. Philip vertelt o.a. over zijn leven. En als cliffhanger heeft hij een leuk nieuwtje. We zijn heel benieuwd naar dit Aalsmeerse talent! Kortom, luister en kijk maar naar ‘That’s Life, het Aalsmeerse kunst- en cultuurprogramma op vrijdagavond 16 april van 18.00 tot 20.00 uur.

Special Arts bij ‘DownTown Radio’

Op dit moment is er een mooie expositie in het Flower Art Museum. Kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Helaas is het museum nu dicht voor publiek, maar je kunt de expositie ‘Bloemendroom’ op een andere manier bewonderen. Programmamakers Dennis en Ilse praten hierover met Tine Veldhuizen van Stichting Special Arts die deze expositie mede mogelijk heeft gemaakt. Ze gaan met haar in gesprek over de kunstwerken, de stichting, theater inclusief, een landelijk internetatelier en nog meer.
En natuurlijk willen ze ook weten hoe het met de Jij & Ik Cadeauwinkel gaat, nu ze weer heropend zijn in de Ophelialaan. Zaterdag 17 april om 13.00 uur hoor je er alles over.  

Joke van Klink op herhaling in ‘Door de Mangel'

Het zit er nog niet in dat er versoepelingen komen in de coronamaatregelen, waardoor de programmamakers van de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’ nog steeds uitzendingen herhalen. Maandag 19 april zal de 220e aflevering, die eerder is uitgezonden op 16 juli 2018, te beluisteren zijn. In die uitzending was Joke van Klink te gast. 

“Joke is volop betrokken bij de lokale afdeling van de PvdA en ook als vrijwilliger bij KCA. Ik ben benieuwd hoe zij zo bevlogen kan zijn in de politiek, terwijl het landelijk niet altijd zo goed loopt”, aldus de Hornmeerder. Deze en nog vele andere vragen zullen broer en zus Mylène en Elbert Huijts voorleggen aan deze gastvrouw in de Aalsmeerse bibliotheek op maandag 19 april vanaf 19.00 uur. 

 


Laatst bewerkt op: 13 april 2021 17:50

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel aandacht voor kunst op Radio Aalsmeer

De komende week is er veel aandacht voor kunst op Radio Aalsmeer. Het kunst- en cultuurprogramma ‘That’s Life’ is hier helemaal op gericht, ‘Door de Mangel’ herhaalt een uitzending met Joke van Klink, die vrijwilliger is bij KCA en ‘DownTown Radio’ besteedt onder andere aandacht aan Stichting Special Arts en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: