Als gamen een probleem is, kun je terecht bij Brijder Jeugd

Als gamen een probleem is, kun je terecht bij Brijder Jeugd


Geplaatst op: 14 april 2021

Met al je vragen over mogelijke game verslaving kun je terecht bij Brijder Jeugd. Het aantal meldingen van problematisch gamen neemt toe nu de coronamaatregelen aanhouden. Huisartsen en JGZ instellingen luiden daarom de noodklok. Brijder Jeugd organiseert op dinsdag 20 april aanstaande een bijeenkomst via internet, om vragen van ouders en jongeren te beantwoorden. 

Brijder Jeugd is er voor jongeren uit Noord- en Zuid-Holland van 12 tot 23 jaar. Ze geven betrouwbare informatie over alcohol, drugs, tabak en gamen. Tijdens de online bijeenkomst vertellen twee professionals meer over de rol die gamen heeft voor jongeren. 

Grens tussen probleem en leuke hobby

Wat moet je doen als gamen de overhand neemt? Hoe ga je met je kind in gesprek over gamen? En waar ligt de grens tussen een probleem en een leuke hobby? Het zijn vragen waar ouders maar ook de jongeren zelf mee kunnen worstelen. “Huisartsen geven bij ons aan dat er meer jeugdigen in hun praktijk komen met verschijnselen van game-verslaving”, zegt wethouder jeugd Bart Kabout. “Ouders zitten steeds vaker met hun handen in het haar. Als gemeente zijn we blij met dit initiatief van Brijder”. 

Online bijeenkomst

Tijdens de online bijeenkomst kun je in een veilige, afgeschermde omgeving vragen stellen aan de experts. De vragen worden zoveel mogelijk direct beantwoord. De bijeenkomst is te volgen via laptop, computer of tablet. Het begint op dinsdag 20 april om 19.30 uur en duurt tot 20.20 uur. 

Hoe doe je mee?

Inschrijven kan gratis en makkelijk via deze link: https://parnassiagroep-nl.zoom.us/webinar/register/WN_hElLK-k2QYeorqkHghfhDg 

Als je vragen hebt kunt je mailen naar: preventie@brijder.nl of bellen met: 088 – 3582260.


Laatst bewerkt op: 14 april 2021 03:55

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Als gamen een probleem is, kun je terecht bij Brijder Jeugd

Met al je vragen over mogelijke game verslaving kun je terecht bij Brijder Jeugd. Het aantal meldingen van problematisch gamen neemt toe nu de coronamaatregelen aanhouden. Huisartsen en JGZ instellingen luiden daarom de noodklok. Brijder Jeugd organiseert op dinsdag 20 april aanstaande een bijeenkomst via internet, om vragen van ouders … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: