001 - OrMontre
Nationale buitenlesdag op basisschool de Fontein

Nationale buitenlesdag op basisschool de Fontein


Geplaatst op: 14 april 2021

Op de Fontein worden regelmatig lessen in de buitenlucht gegeven. Zo leren de kinderen spelenderwijs en met veel plezier. 

De leerkrachten hebben dan ook niet lang getwijfeld om mee te doen met de nationale buitenlesdag.

Voor elke groep was er een workshop, aangeboden door NME de Woudreus.

De kleuters kregen dansles. Heerlijk buiten op het grasveldje bij de school was dat een hele ervaring.  Studio Sundance zorgde ervoor dat de kleuters flink in beweging kwamen!

Groep 1-2A maakte natuurlijke kunst. Met zelfgemaakte modderverf, en een tak als kwast werden de mooiste schilderijen geverfd. 

In het Tiny Forest naast de school gingen de kinderen van groep 3 op zoek naar kleine kriebelbeestjes. Met een loep en de zoekkaart in de hand werden veel verschillende beestjes gevonden.

Groep 4 mocht foto’s maken. Er werd zo op een andere manier naar de natuur gekeken en dat leverde echt hele mooie plaatjes op. 

Er was voor de leerlingen van groep 5-6 een theaterworkshop over “Erik of het kleine insectenboek”

De kinderen onderzochten samen hoe de insecten kijken, bewegen en geluiden maken. Daarna maakten de kinderen hun eigen toneelscène en lieten deze aan elkaar zien. 

En voor de groepen 7 en 8 was er beeldhouwer Marjolein Berger- Vos die met iedereen aan de slag ging om van speksteen een kunstwerk te maken. 

De kinderen en de leerkrachten van de Fontein hebben veel plezier beleefd en weer een heleboel geleerd tijdens deze buitenlessen! 

 


Laatst bewerkt op: 14 april 2021 07:10

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nationale buitenlesdag op basisschool de Fontein

Op de Fontein worden regelmatig lessen in de buitenlucht gegeven. Zo leren de kinderen spelenderwijs en met veel plezier.  De leerkrachten hebben dan ook niet lang getwijfeld om mee te doen met de nationale buitenlesdag. Voor elke groep was er een workshop, aangeboden door NME de Woudreus. De kleuters kregen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: