001 - OrMontre
Dorpsgesprekken over ‘Aalsmeer Aardgasvrij’

Dorpsgesprekken over ‘Aalsmeer Aardgasvrij’


Geplaatst op: 14 april 2021

De gemeente Aalsmeer nodigt haar bewoners graag uit voor de digitale dorpsgesprekken op 20, 22 en 29 april over de Warmtevisie. In de Warmtevisie komt te staan hoe Aalsmeer stapsgewijs aardgasvrij kan worden. 


De gemeente Aalsmeer is bezig met de ontwikkeling van de warmtevisie. Daarin komt te staan welke aardgasvrije technieken de voorkeur hebben voor welke buurt, om woningen in de toekomst aardgasvrij te kunnen verwarmen. De warmtevisie geeft daarin een richting aan en zal een  startbuurt genoemd worden die als eerste aardgasvrij gemaakt kan worden. Overigens is dat een proces dat zeker 8-10 jaar zal duren. Daarnaast zullen er enkele buurten worden genoemd die als eerste  ‘aardgasvrij-ready’ worden gemaakt. Dit betekent kort gezegd dat woningen zodanig worden geïsoleerd zodat ze klaar zijn voor aardgasvrij verwarmen. Hieraan vooraf gaat de ontwikkeling van de warmtevisie die in het najaar op de agenda van de gemeenteraad staat.


Voor de ontwikkeling van de warmtevisie wil de gemeente graag met inwoners in gesprek over vragen die er leven. Er is een klankbordgroep van inwoners samengesteld die kritisch meedenken. In februari jl. is er een enquête gehouden waar alle inwoners aan mee konden doen. Op 20, 22 en 29 april zijn er digitale dorpsgesprekken gepland. Geïnteresseerden kunnen zich voor één van de dorpsgesprekken aanmelden door een mail te sturen naar energietransitie@aalsmeer.nl, met daarin de voorkeur voor één van de avonden.


Laatst bewerkt op: 14 april 2021 13:55

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dorpsgesprekken over ‘Aalsmeer Aardgasvrij’

De gemeente Aalsmeer nodigt haar bewoners graag uit voor de digitale dorpsgesprekken op 20, 22 en 29 april over de Warmtevisie. In de Warmtevisie komt te staan hoe Aalsmeer stapsgewijs aardgasvrij kan worden.  De gemeente Aalsmeer is bezig met de ontwikkeling van de warmtevisie. Daarin komt te staan welke aardgasvrije … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: