001 - OrMontre
Zondag 11 april de 28e Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 11 april de 28e Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 14 april 2021

“Uit de Kunst”, zondagmorgen 18 april van 10.00 tot 11.00 uur, met een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio.

We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maken de presentatoren Naomi Heidinga en Bob Berkemeier een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

In de 28e uitzending is de presentatie in handen van Naomi Heidinga. “Uit de Kunst” met gevarieerde onderwerpen, interviews en muziek.

Programma items;

Meliza de Vries, Communicatie en Programmamaker van Bibliotheek Amstelland over de online Poëzie avond.
In het interview met Carel Nieber vertelt Meliza de Vries over de Online poëzieavond “De natuur is hier”, 22 april met dichter Saskia Stehouwer, die wordt georganiseerd door de Bibliotheek Amstelland. Deze online poëzieavond met dichter Saskia Stehouwer gaat over bedreigde planten en dieren en hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. De avond kun je gratis bijwonen via zoom. Na aanmelding ontvang je een week van te voren de link.

Meliza (naast medewerker van de bibliotheek ook dichter) gaat over dit thema in gesprek met Saskia Stehouwer en beide zullen gedichten voordragen. Stehouwer bracht drie bundels uit bij Uitgeverij Marmer. Haar laatste bundel is geheel handgeschreven en gemaakt van zelf geschept papier van plantenresten en fruitafval, en kan na lezing op de composthoop worden gelegd. Beide dichters maken deel uit van de Klimaatdichters, die met poëzie in al haar vormen een klimaatvriendelijke wereld willen creëren.
https://www.saskiastehouwer.nl/
https://www.klimaatdichters.org/
https://amstelland.op-shop.nl/2608/online-poezieavond-de-natuur-is-hier-met-dichter-saskia-stehouwer/22-04-2021

Interview met zangeres Anne-Lotte Paymans van de Kwakelse band Boxin' The Vox over de popprijs Amstelland.
Vorig jaar kwam hun nieuwe album “Seven white horses” uit, met een  speciaal nummer “Mr. Alzheimer“, geschreven voor stichting Alzheimer Nederland. Ze zijn geselecteerd voor de Popprijs Amstelland. Vanaf vrijdag 16 april kan er op de deelnemers gestemd worden. Anne-Lotte weet precies hoe dit in zijn werk gaat.
https://www.p60.nl/popprijs
https://boxinthevox.com/

De Draaitafel van de Raad.
In Uit de Kunst besteden we aandacht aan de muziekprogramma's van onze radio collega's. Zondag maakt u kennis met de presentatoren van het programma op vrijdagavond “de Draaitafel van de Raad”. José de Robles en Jeroen Brink geven een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van het wekelijkse programma. De Draaitafel van de Raad is elke vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur te horen bij Rick FM.

Daarnaast natuurlijk de Culturele agenda en fijne muziek. Luisteren dus!
De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: kanaal 35 / 5a frequentie 174.928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: kanaal 35 / 5a frequentie 174.928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag 11 april de 28e Uit de Kunst op Rick FM

“Uit de Kunst”, zondagmorgen 18 april van 10.00 tot 11.00 uur, met een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: