Huif
Sportcafé houdt Uithoorn in beweging

Sportcafé houdt Uithoorn in beweging


Geplaatst op: 16 april 2021

Andy Verstelle, aanjager bij het Sportakkoord Uithoorn, en beleidsadviseur sport Erik Leus van de gemeente zetten, na een uitdagend eerste jaar, volle bak in op nieuwe sport- en beweegplannen in Uithoorn en De Kwakel. “Op 19 april houden we het eerste Sportcafé. Iedereen met ideeën om sport en bewegen te stimuleren kan zich aanmelden!” 

Vliegwiel harder laten draaien

Andy Verstelle, voorzitter van SV KDO en aanjager vanuit het Sportakkoord: “Na het ondertekenen van het Sportakkoord Uithoorn, maart vorig jaar, wilden we direct aan de gang met de doelen: een gezonde leefstijl voor alle inwoners, met een aantrekkelijk sport- en beweegaanbod binnen de gemeente, en een prettige, veilige sportcultuur. Maar de initiatieven, waaronder de challenge Uithoorn in beweging, kregen steeds meer last van de coronabeperkingen. “Het vliegwiel is op gang gebracht. Nu willen we het zo snel mogelijk harder laten draaien.”

”Sportambtenaar” Erik Leus vult aan: ”De beweegdoelen uit Sportakkoord komen terug in de Sportnota van de gemeente: inzetten op een leven lang sporten en bewegen en stimuleren van inclusief sporten en bewegen in Uithoorn en De Kwakel. Daarbij zoeken we ook de verbinding met gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid: we willen dat zoveel mogelijk mensen meedoen.” 

Sportcafé 19 april

Andy: “Als platform voor de uitvoering organiseren we een serie Sportcafés. De eerste is op 19 april. Alle sportverenigingen hebben in coronatijd hun eigen plannen gemaakt. Nu gaan we boven de individuele belangen van de sportverenigingen uitkijken. Concepten combineren, problemen gezamenlijk oplossen en aanvullen met nieuwe initiatieven. Aan de ideeën knopen we concrete afspraken voor de financiering en uitvoering. 

Aanmelden

Aanmelden voor 19 april kan met een mailtje aan sportbeleid@uithoorn.nl.

 


Laatst bewerkt op: 16 april 2021 10:09

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sportcafé houdt Uithoorn in beweging

Andy Verstelle, aanjager bij het Sportakkoord Uithoorn, en beleidsadviseur sport Erik Leus van de gemeente zetten, na een uitdagend eerste jaar, volle bak in op nieuwe sport- en beweegplannen in Uithoorn en De Kwakel. “Op 19 april houden we het eerste Sportcafé. Iedereen met ideeën om sport en bewegen te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: