001 - OrMontre
Trainingen jeugdwielrennen bij UWTC gestart

Trainingen jeugdwielrennen bij UWTC gestart


Geplaatst op: 16 april 2021

De jeugd van UWTC heeft de eerste wielrentrainingen van dit jaar er weer op zitten. Dit zijn de jongste wielrenners van de vereniging, tussen de 7 en 13 jaar. Het niveau is heel divers van beginnende wielrenner tot de renners met al een aantal jaar ervaring. 

Tijdens de trainingen wordt de renners en rensters op een speelse en actieve manier de (basis)vaardigheden van het wielrennen aangeleerd zodat ze veilig en verantwoord kunnen deelnemen aan de trainingen en wedstrijden. 

De trainingen worden gegeven in diverse groepen op basis van leeftijd en niveau. De trainingsopzet is wel voor alle renners en rensters gelijk. De jongste zijn 7 jaar of ouder en de oudste in de jeugdgroep zijn rond de 13 jaar. Daarna kan je, bij voldoende niveau, doorstromen naar de trainingsgroep voor de oudere jeugd van 14-18 jaar met weer andere trainingsvormen.

Tijdens de trainingen wordt er dan ook met name op de techniek van het fietsen getraind, zowel op de weg, als ook tijdens de wintermaanden bij het veldrijden. Verder komen uiteraard ook de wedstrijdvormen en het veelzijdig bewegen aan bod. 

De trainingen zijn opgedeeld in meerdere onderdelen van het fietsen, zo wordt er iedere week een ander aspect extra uitgelicht. Hierbij valt te denken aan het sturen, de balans, de bochten, het starten en stoppen, het in een groep rijden, het schakelen en de techniek van het trappen.

Behendiger worden in het fietsen en goed met de fiets om kunnen gaan, is belangrijk, maar het allerbelangrijkste vinden wij dat iedereen plezier heeft tijdens het fietsen.

De training is iedere woensdag van 17.30-19.00 uur op de baan van UWTC rondom sportpark Randhoorn. Dit is een afgesloten parcours zodat er veilig getraind kan worden. 

Wil je meer weten over het jeugdwielrennen bij UWTC of eens meedoen met de trainingen? Kijk dan op de website van UWTC:  www.uwtc.nl, wielren – jeugdwielrennen - trainingen

 


Laatst bewerkt op: 16 april 2021 10:25

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Trainingen jeugdwielrennen bij UWTC gestart

De jeugd van UWTC heeft de eerste wielrentrainingen van dit jaar er weer op zitten. Dit zijn de jongste wielrenners van de vereniging, tussen de 7 en 13 jaar. Het niveau is heel divers van beginnende wielrenner tot de renners met al een aantal jaar ervaring.  Tijdens de trainingen wordt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: