001 - OrMontre
Anique kiest voor werkbezoek bij sportaanbieders tijdens Digimatch

Anique kiest voor werkbezoek bij sportaanbieders tijdens Digimatch


Geplaatst op: 19 april 2021

Op werkbezoek bij een kok, advocaat of een onderwijsassistent? Het kan allemaal met VMBO On Stage. Meer dan 800 vmbo-leerlingen uit de regio doen hieraan mee. Zo ook Anique, leerling van het VeenLanden College in Mijdrecht. Voor haar was de keuze gemakkelijk: “Ik wil sportdocent worden”, zegt zij. “Daarom heb ik gekozen voor een werkbezoek bij een sportschool en bij een sport- en spelbegeleider van kinderen.”

Al in groep acht wist Anique dat zij graag sportdocent wil worden. “Ik vind sport en bewegen heel leuk en daarnaast zou ik graag met kinderen werken”, legt zij uit. “Van de beroepen die daarmee te maken hebben, zou ik graag meer willen weten. Dat maakt dat ik voor de Doe Dag gekozen heb voor de beroepen die daarmee te maken hebben.”

Tijdens de Doe Dagen op 1 en 7 juni hoopt Anique vooral meer te weten te komen over het beroep als sportinstructeur. “Ik hoop daar te leren hoe ik groepen nog beter kan begeleiden”, zegt zij. “Daarnaast hoop ik dat we gewoon lekker bezig zullen zijn. Dat lijkt me heel leuk.”

Waar de matches tussen leerlingen en beroepsbeoefenaren normaliter worden gemaakt op het Beroepenfeest, vond het maken van de matches dit jaar digitaal plaats. “De leerlingen zijn daar heel enthousiast en serieus mee aan de slag gegaan”, legt Johan Kroon uit. Hij is decaan op het VeenLanden College. “De meesten gingen gericht te werk omdat ze weten wat ze willen. Ze grijpen zo’n werkbezoek echt aan om zich te oriënteren op hun mogelijkheden. Digimatch is echt een mooi alternatief voor het Beroepenfeest.” 

Opvallend was volgens de decaan de grote diversiteit in de interesses van leerlingen. “Ik heb leerlingen begeleid die graag stratenmaker willen worden, maar heb ook meerdere leerlingen gesproken die nieuwsgierig zijn naar het beroep van een advocaat”, zegt Kroon. “Er zijn leerlingen die zich hebben ingeschreven voor de Doe Dag bij de greenkeeper, de sportinstructeur, de jongerenwerker en de automonteur. Voor leerlingen zijn er legio mogelijkheden en het is gaaf dat zij deze ook echt allemaal willen onderzoeken.”

Meer lezen over Veen en Amstelland On Stage? Kijk op www.veenenamstellandonstage.nl

 Laatst bewerkt op: 19 april 2021 10:25

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Anique kiest voor werkbezoek bij sportaanbieders tijdens Digimatch

Op werkbezoek bij een kok, advocaat of een onderwijsassistent? Het kan allemaal met VMBO On Stage. Meer dan 800 vmbo-leerlingen uit de regio doen hieraan mee. Zo ook Anique, leerling van het VeenLanden College in Mijdrecht. Voor haar was de keuze gemakkelijk: “Ik wil sportdocent worden”, zegt zij. “Daarom heb … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: