Huif
Koningsdag Uithoorn, ook dit jaar anders dan anders

Koningsdag Uithoorn, ook dit jaar anders dan anders


Geplaatst op: 19 april 2021

Omdat de coronacrisis nog steeds niet voorbij is, wordt Koningsdag ook dit jaar anders dan anders. Net als vorig jaar rond deze tijd, wordt iedereen aangemoedigd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Want de druk op de zorg is in deze derde golf gevaarlijk hoog.

Er mogen op 27 april 2021 in het hele land, dus ook in de gemeente Uithoorn, geen vrijmarkten (met vrije verkoop van goederen, eten en drinken), optredens, evenementen of andere vormen van samenkomsten worden georganiseerd. Ook buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan.  En ook met Koningsdag geldt: u mag thuis maximaal 1 persoon ontvangen. Houd ook dan 1,5 meter afstand tot elkaar.

Momenteel is het ook niet mogelijk om evenementen te organiseren. Het organiseren van een (kinder)vrijmarkt is daarom niet mogelijk. Dit geldt ook voor een kleedjesverkoop in de voortuin. Het doel van deze maatregelen is om zoveel mogelijk beweging tegen te gaan om daarmee besmettingen te voorkomen. Gelijktijdig geldt er voor winkeliers dat zij verantwoordelijk zijn voor een sobere uitstraling van het afhaalpunt om groepsvorming te voorkomen. 

Burgemeester Pieter Heiliegers: ,,Dat we ook dit jaar deze feestelijke dag sober moeten vieren, is een domper. Voor iedereen. Het klinkt inmiddels als een cliché, maar ik meen het als ik zeg dat we nog even moeten volhouden. Uiteindelijk hebben we het virus onder controle en vieren we onze feesten weer ten volle.”

 


Laatst bewerkt op: 19 april 2021 11:26

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Koningsdag Uithoorn, ook dit jaar anders dan anders

Omdat de coronacrisis nog steeds niet voorbij is, wordt Koningsdag ook dit jaar anders dan anders. Net als vorig jaar rond deze tijd, wordt iedereen aangemoedigd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Want de druk op de zorg is in deze derde golf gevaarlijk hoog. Er mogen op 27 april … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: