001 - Hema
Ook dit jaar aangepaste Koningsdag en 4 mei herdenking door corona

Ook dit jaar aangepaste Koningsdag en 4 mei herdenking door corona


Geplaatst op: 21 april 2021

Het is niet anders. De coronapandemie is nog niet voorbij en de maatregelen gelden ook tijdens Koningsdag op 27 april en Dodenherdenking op 4 mei. Net als vorig jaar rond deze tijd, is het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het perspectief richting september waarin jaarlijks de Aalsmeerse festiviteiten plaatsvinden, is gelukkig gunstig. We moeten daarom nog even volhouden. Een (na)zomer met versoepeling van de coronamaatregelen en ruimte voor feestelijkheden is inzicht.

Koningsdag 

Op 27 april mogen er geen vrijmarkten, optredens, evenementen of samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen. Helaas dus geen gezellige Koningsdag in Aalsmeer zoals we gewend zijn. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan. 

Organiseer ook niets vanuit uw raam, tuin of balkon waar mogelijk publiek op afkomt. We willen voorkomen dat voorbijgangers of buren zich voor uw huis op de stoep of op straat gaan verzamelen en te dicht bij elkaar gaan staan. En ook met Koningsdag geldt: u mag thuis maximaal 1 persoon ontvangen. Houd ook dan 1,5 meter afstand tot elkaar.

Gebruik voor de rest uw fantasie om er toch een leuke dag van te maken. En wilt u het bezoek van het koningspaar aan Eindhoven bekijken dan kan dat via de NOS en via Koningsdageindhoven.nl

Dodenherdenking

Ook Dodenherdenking op 4 mei heeft een aangepast programma. Er zijn geen bijeenkomsten bij de oorlogsmonumenten. Via Radio Aalsmeer wordt er live aandacht besteed aan de kranslegging op het Raadhuisplein. De Nationale Dodenherdenking vindt plaats op de Dam in Amsterdam en is via TV te volgen. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.


Laatst bewerkt op: 21 april 2021 10:48

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ook dit jaar aangepaste Koningsdag en 4 mei herdenking door corona

Het is niet anders. De coronapandemie is nog niet voorbij en de maatregelen gelden ook tijdens Koningsdag op 27 april en Dodenherdenking op 4 mei. Net als vorig jaar rond deze tijd, is het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het perspectief richting september waarin jaarlijks de Aalsmeerse festiviteiten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: