001 - OrMontre
Zondag 25 april de 29e Uit de Kunst op Rick FM

Zondag 25 april de 29e Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 21 april 2021

“Uit de Kunst”, zondagmorgen 25 april van 10.00 tot 11.00 uur, met een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio.

We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maken de presentatoren Naomi Heidinga en Bob Berkemeier een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

In de 29e uitzending is de presentatie in handen van Bob Berkemeier. “Uit de Kunst” met gevarieerde onderwerpen, interviews en muziek.

Programma items;

Interview met Babet Fernandez en Sigourney Henning van Dance Centre Uithoorn.
Bob Berkemeier interviewde de danseressen/dansleraressen Babet en Sigourney over hun dans passie. Ondanks de beperkingen door de corona regels kunnen ze toch nog les geven aan hun soms piepjonge leerlingen. Dat gebeurt nu wel buiten in de open lucht, op het plein naast het gebouw van de muziekvereniging KnA, waarin ook het Dance Centre gevestigd is.
https://dancecentreuithoorn.nl/

Interview met Daphne Janson over de nieuwe bibliotheek in Uithoorn.
Aan het Marktplein zet een hoge bouwkraan de elementen van de nieuwe bibliotheek op elkaar. Hoe de inrichting eruit gaat zien en welke faciliteiten de bibliotheek na de opening volgend jaar kan bieden, vertelt Daphne Janson. Daphne is directeur van de Bibliotheek Amstelland.
https://www.nieuwebiebuithoorn.nl/

Boek van de maand, “Wij overleefden” van Sytze van der Zee.
Anton Furnée, die ook bij de bibliotheek Amstelland werkt, bespreekt met Carel Nieber het "Boek van de Maand". Dat is "Wij overleefden", van Sytze van der Zee. Het boek bevat een verzameling interviews met getuigen van de Tweede Wereldoorlog. Sytze van der Zee geeft op 6 mei een online lezing, die de Bibliotheek Amstelland organiseert in samenwerking met boekhandel Libris Venstra. De schrijver interviewt dan ook Myriam Mater, een van de overlevenden, die hij voor zijn boek heeft geïnterviewd.
https://amstelland.op-shop.nl/2617/online-lezing-sytze-van-der-zee-over-zijn-boek-wij-overleefden/06-05-2021

Daarnaast natuurlijk de Culturele agenda en fijne muziek.
De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: kanaal 35 / 5a frequentie 174.928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

Ook in Amstelveen te ontvangen via RTV Amstelveen:
https://rtva.nl/radio/ontvangst/
https://rtva.nl/live/radio/


#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm

 

 

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag 25 april de 29e Uit de Kunst op Rick FM

“Uit de Kunst”, zondagmorgen 25 april van 10.00 tot 11.00 uur, met een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio. We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: